Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM

VPS varmisti sarjapaikkansa Jaro-voitolla

Vaasan Palloseura nappasi makean 2-1-kotivoiton FF Jarosta jalkapallon Veikkausliigan Pohjanmaan paikalliskamppailussa. Täysi pistepotti riitti kotijoukkueelle käytännössä sarjapaikan varmistamiseen.

urheilu

Ennakkoasetelma

Vierasjoukkue Jaro lähti otteluun suosikkina, sillä joukkue oli kokenut kahdeksassa edellisessä ottelussa vain yhden tappion. Kotijoukkue VPS:llä puolestaan oli takana jo yksitoista voitotonta peliä. Toisaalta VPS tarvitsi pisteitä, sillä vaasalaisten sarjapaikka ei ollut vielä varma ja Jarolla ei ottelussa ollut enää mitään muuta panosta kuin kunnia.

Ratkaisu

VPS ratkaisi ottelun pelin lopussa, kun Antonio Inutile pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä pallon Jaron maaliin Jyri Hietaharjun antaman kulmapotkun jälkeen. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue siirtyi Joachim Tuurin maalilla 1-0-johtoon, mutta Jaro tasoitti Jordan Simpsonin maalilla 48. minuutilla.

Pitkään näytti siltä, että pisteet jaetaan, koska peli junnasi tasaisesti keskialueella, mutta VPS siis pääsi iskemään liigapaikan varmistaneen osuman, kun pelikello näytti jo 87. minuuttia. Aivan ottelun loppuhetkillä Jaro sai vielä kolme kulmaa, mutta ei onnistunut enää tasoittamaan ottelua ja näin pisteet jäivät Vaasaan.

Kommentit

- Saimme vihdoin tehtyä erikoistilanteesta maalin. Sitä kautta olen erittäin iloinen siitä, että voitimme tämän meille erittäin tärkeän ottelun. Nyt on helppo lähteä kauden kahteen viimeiseen otteluun, kertoi VPS:n maalivahti Henri Sillanpää ottelun jälkeen.

- Me hallitsimme suurinta osaa ottelua ja tappio harmittaa aivan älyttömästi. Olimme vähän tehottomia maalin edessä tänään, totesi Jaron valmentaja Mika Laurikainen.

Muuta

Peliä haittasi erittäin kova tuuli ja sade, joka vain yltyi pelin aikana. Voitto riitti käytännössä varmistamaan VPS:n sarjapaikan ensi kauden liigaan, sillä ero karsijanpaikalla olevaan KuPS:iin kasvoi kuuteen pisteeseen. Jaro oli saanut loukkaantuneitten kirjoista Kristian Kojolan ja Toni Junnilan takaisin joukkueeseensa ja Jordan Simpson teki ensimmäisen maalinsa liigassa.

Lähteet: YLE, Jari-Pekka Jouppi, Vaasa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat