Suora

  • Uimahyppyjen EM

Tampere Unitedille taas kotivoitto

Jalkapallon Veikkausliigan hallitseva mestari Tampere United otti toisen kotivoittonsa peräjälkeen, kun joukkue kukisti kotiareenallaan IFK Mariehamnin luvuin 1-0. Henri Myntti vastasi ottelun ainoasta täysosumasta vartin pelin jälkeen ja nousi maalipörssin kärkinimen Aleksandr Kokon rinnalle 11 osumaan.

urheilu

Ennakkoasetelma

Vierasjoukkue IFK Mariehamn taistelee liigapaikastaan. Sillä oli voitolla mahdollisuus varmistaa sarjapaikka ennen kahta viimeistä sarjakierrosta. Kotijoukkueen katseet ovat osin jo FC Honkaa pelattavassa Suomen Cupin puolivälieräottelussa. Joukkueiden aiemman liigakohtaamisen heinäkuussa voitti TamU selkeästi maalein 4-1.

Ratkaisu

Ottelu oli varsin kaksijakoinen. Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi kotijoukkue Tampere United. Ottelun ainoan maalin viimeisteli Henri Myntti jo 15 minuutin pelin jälkeen. Maali oli Myntille liigakauden 11.

Tamperelaisilla oli paikkoja myös lisämaaleihin. Duo Jonne Hjelm-Myntti pelasi useita kertoja hyvin yhteen. Heitä säesti Antti Pohja keskityksillään.

Toisella puoliajalla joukkueiden roolit vaihtuivat ja IFK Mariehamn hallitsi peliä. Vierasjoukkue loi useita maalipaikkoja mutta TamU:n puolustus ja maalivahti Mikko Kaven pitivät nollan toisen kerran perättäin Ratinassa.

IFK:n toisella puoliajalla kentälle vaihtama 19-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Wilhelm Ingves aiheutti Kavenin vartioimalle kotijoukkueen maalille useita tilanteita.

Kommentit

- Tuskin on mikään joukkue pistänyt TamU:a toisella puoliajalla niin jyrän alle kuin me. Olisimme ansainneet ainakin pisteen tästä ottelusta, IFK:n päävalmentaja Pekka Lyyski harmitteli ottelun jälkeen.

Unitedin luotsi Ari Hjelm oli tyytyväinen toiseen perättäiseen nollapeliin.

- Tämä on ollut tällä kaudella harvinaista herkkua. Paine toisella puoliskolla oli kyllä kova. Tosin olihan meilläkin muutamia paikkoja tehdä toinen maali ja joku kolme vastaan kaksi -hyökkäyskin, Hjelm pohti.

Muuta

Myrskyisellä Ratinan stadionilla ottelua seurasi vain 1 555 katsojaa. Katsojamäärä on pienin Tampere Unitedin liigaotteluissa useaan vuoteen.

Lähteet: YLE, Olli Ikäheimo, Tampere

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat