Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Roiha upotti TPS:n Helsingissä

Kuusi pistettä Veikkausliigan kärkikaksikkoa perässä oleva Helsingin Jalkapalloklubi palasi kahden tappion jälkeen voittojen tielle, kun vierasjoukkue Turun Palloseura kaatui numeroin 1-0. Voittomaalin reilun tunnin kohdalla tehneelle Paulus Roihalle osuma oli liigakauden kahdeksas.

urheilu

Ennakkoasetelmat

HJK ja TPS taistelevat FC Lahden ohella pronssimitaleista ja siten myös Uefa-cupin paikasta. Voitolla HJK pudottaisi turkulaiset lopullisesti pois mitalitaistelusta.

Kuntopuntari oli ennen ottelua TPS:n puolella, sill HJK oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, kun taas TPS:llä oli alla kaksi niukkaa voittoa.

Tilastot ennakoivat kuitenkin voittoa HJK:lle, sillä kahdeksan edellistä kohtaamista oli päättynyt helsinkiläisten voittoon. Kauden aiempi kohtaaminen Turussa päättyi HJK:n 3-1-voittoon.

Ratkaisu

Tasaisessa kamppailussa molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka. TPS:n Riku Riskillä oli tunnin kohdalla mahdollisuus viedä vieraat ottelussa johtoon, mutta laukaus avopaikasta epäonnistui.

Ratkaisu tuli 63 minuutin kohdalla, kun kesken TPS-painostuksen HJK iski terävästi. Pallo pelattiin rangaistusalueen tuntumaan Paulus Roihalle, joka laukoi pallon voimalla ylänurkkaan. TPS haki vimmatusti tasoitusta, siinä onnistumatta. HJK otti tärkeän voiton 1-0-tuloksella.

Kommentit

- Tämä oli meiltä hyvä pelin parin huonomman jälkeen. Voitto oli tärkeä, pronssimitalit ja sitä kautta Uefa-cupin paikka ovat meille nyt kultaakin kalliimmat hieman alavireisesti sujuneen kauden päätteeksi, tuumi pelin jälkeen HJK-luotsi Antti Muurinen.

Muuta

Tappio tiesi TPS:n putoamista mitaleiltä, HJK puolestaan jatkaa mitalijahtia yhdessä FC Lahden kanssa. Joukkueet kohtaavat päätöskierroksella Helsingissä, jolloin pronssimitalien kohtalo lopullisesti ratkeaa.

Lähteet: YLE, Petri Viljanen, Helsinki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat