Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Litmanen palasi kentille, FC Lahti iski lopussa

Vaihtopenkillä aloittanut FC Lahden Jari Litmanen pääsi tositoimiin 65. minuutilla, kun joukkue löi kotonaan FC Hakan 1-0. Maalinteossa onnistui Drilon Shala vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua. Lahtelaisryhmä on edelleen jalkapallon Veikkausliigassa neljäntenä, kaksi pistettä HJK:n perässä.

urheilu

Ennakkoasetelma

Jalkapalloilun veikkausliigan pronssimitaleja havitteleva FC Lahti hävisi kevätkierroksella Valkeakoskella, eikä ole vuosiin voittanut Hakaa kotonaan.

Ratkaisu

Ottelun luonteeseen ehkä vaikuttikin sen tärkeys ja pakkovoitto. FC Lahti hallitsi ensimmäistä puoliaikaa täysin ylivoimaisesti, mutta vedot viuhuivat hyvistäkin paikoista yli ja ohi. Lisäksi Lahti sai ensi jakson aikana peräti yhdeksän kulmapotkua, mutta ei kyennyt tekemään ainuttakaan maalia.

Toisella puoliajalla peli oli tasaisempaa, sillä myös Haka rakensi pari-kolme vaarallista tekopaikkaa. Lahdella toki oli täysin varmoja tilanteita useita jo ennen ratkaisua.

1-0 (0-0) -päättyneen pelin ainoan maalin teki lopulta 81 minuutin kohdalla hetkeä aiemmin vaihdosta tullut Drilon Shala pukkaamalla pallon läheltä verkkoon Rafaelin keskityksestä. Maalikuninkuutta kärkkyvällä Rafaelilla oli paikkoja usean osuman tarpeiksi, mutta pallo ei totellut läheltä eikä kaukaa.

Kommentit

Jari Litmanen palasi kentille kuukauden sairastelun jälkeen, kun peliaikaa oli jäljellä 25 minuuttia. Litmanen jakeli hyviä syöttöjä ja osallistui aktiivisesti myös puolustuspeliin.

- Kunto paranee päivä päivältä. Voitto oli FC Lahdelle tärkeä. Ottelu oli vaikea, sillä ensimmäinen maali olisi pitänyt tulla aiemmin. Maajoukkueessa pelaaminen on vielä avoin kysymys. Jos kutsutaan, niin olen käytettävissä, totesi Litmanen.

- Olisimme voineet ratkaista pelin jo alkuminuuteilla. Siksi voitto oli todella ansaittu. Litmanen jakeli jälleen hienosti ajoitettuja loistosyöttöjä. Koko joukkueen puolustuspeli oli hyvää, sanoi FC Lahden valmentaja Ilkka Mäkelä.

Muuta

Hakalta puuttui valmentaja Olli Huttusen mukaan seitsemän pelaajaa vammojen ja sairastelun vuoksi.

Lähteet: YLE, Mikko Laitinen, Lahti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat