Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

KuPS jäi MyPan jyrän alle

Jalkapallon Veikkausliigassa karsijan paikalta pois pyristelevän KuPS:n tilanne synkkeni entisestään, kun MyPa kuritti tehotonta kotijoukkuetta Kuopiossa maalein 4-1.

urheilu

Ennakkoasetelma

MyPalla on sarjassa enää lähinnä kiusaajan rooli. KuPS taas pelaa sarjapaikastaan. Ennen illan ottelua VPS ja IFK Mariehamn olivat neljä pistettä edellä karsijan paikalla olevia kuopiolaisia, kun kolme kierrosta oli pelaamatta.

KuPS:n valmentaja Kai Nyyssönen tiivisti joukkueen tilanteen ennen ottelua.

- Mottonamme on ollut koko kauden ja pysyy edelleen: vain oma tekeminen ratkaisee. Tasan tarkkaan tiedetään, mitä tässä tilanteessa tarvitaan: tasapelit eivät nyt riitä enää mihinkään ja kolmesta viimeisestä ottelusta tarvitaan minimissään kaksi voittoa, jotta neljän pisteen mittainen ero otetaan kiinni. Tämä asia on hyvin selvästi tiedossamme.

Ratkaisu

Avauspuoliaikaa hallitsi MyPa, joka käytti tehokkasti hyväkseen KuPS:n keskikentän heikkouden. KuPS:lta oivat poissa ottelusta keskikenttäpelaajat Adrian Webster ja Echiabhi Okodugha.

Illan hienoimman osuman tykitti MyPan Ilari Äijälä suoraan kulmapotkusta 27. peliminuutilla. Siitä oli kulunut viisi minuuttia, kun Jarno Tuunaisen kova veto 20 metristä painui KuPS:n verkkoon.

Tauolle lähdettiin 0-2-tilanteessa ja selvää oli, että KuPS:n oli lyötävä uusi vaihde päälle, jos se mieli ottelusta pisteitä. Näin kävikin, mutta viimeistely ontui pahasti.

Ilja Venäläinen pääsi kolmesti kokeilemaan lähes avopaikasta. Pele Koljonen sai useista yrityksistä vain kerran pallon tolppaan. Myös Jussi Kinnaslampi pääsi erittäin hyvin puskemaan kerran, mutta pallo meni ohi maalin.

MyPa sen sijaan hyödynsi paikat. Petru Racu iski KuPS-vahti Ville Iiskolan ulos torjuman pallon pallon sisään 72. minuutilla ja samanlaisen tilanteen seurauksena Saku Puhakainen vei 89. minuutilla MyPan 4-0-johtoon.

KuPS:n Antti Hynynen kaunisteli loppuluvuiksi 1-4 aivan ottelun lopussa.

Kommentit

MyPa-luotsi Janne Lindberg oli tyytyväinen ottelun jälkeen.

- Kurinalainen peli meiltä. Noudatettiin sovittua taktiikkaa, jolla otetaan KuPS:lta tila pois keskellä ja karvataan ylhäältä. Tähän vielä onnistumiset maalinteossa ja tulos on tämä, sanoi Lindberg.

KuPS:n Kai Nyyssönen harmitteli tuhrattuja maalipaikkoja.

- Ensimmäisellä puoliajalla oltiin alakynnessä, mutta toisella tuli paikkoja, jotka olisi pitänyt hyödyntää. Tämä on maalintekopeli. MyPa hyödynsi hyvin paikkansa. Meillä se ei onnistunut tänään.

- Kaksi ottelua jäljellä ja kuusi pistettä jaossa. Ne on otettava, sanoi Nyyssönen.

MyPa kohtaa seuraavaksi kotonaan Interin. Lindberg heitti jo taisteluhansikkaan Turkuun.

- Jos Inter mielii voittaa mestaruuden, sen on voitettava ensi meidät kotona, sanoi MyPa-luotsi ja vakuutti joukkueen valmistautuvan hyvin otteluun.

- Meillä on kiusaajan rooli enää sarjassa, mutta on keskimäärin mukavampi voittaa otteluita kuin hävitä niitä.

Muuta

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Stuart Baxter seurasi illankamppailua Kuopiossa.

Lähteet: YLE, Kari Salmela, Kuopio

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat