Suora

 • Yhdistetyn MC: Ruka, mäkiosuus, selostamaton
 • Yhdistetyn maailmancup, mäkiosuus HS 142
 • Urheilustudio 29.11.
 • Ampumahiihdon MC, miesten pikakilpailu, Kontiolahti
 • Ampumahiihdon MC: Kontiolahti, miesten pikakilpailu
 • Rytmisen EM, neliottelu C- ja D-ryhmät
 • Hiihdon maailmancup, naisten 10 km (v) takaa-ajokilpailu
 • Urheilustudio 29.11.
 • Hiihdon maailmancup, miesten 15 km (v) takaa-ajokilpailu
 • StarCraft 2: talviturnaus
 • Rytmisen EM, neliottelu B- ja A-ryhmät
 • Urheilustudio 29.11.
 • Ampumahiihdon MC, naisten pikakilpailu, Kontiolahti
 • Ampumahiihdon MC: Kontiolahti, naisten pikakilpailu
 • Yhdistetyn maailmancup, hiihto-osuus 10 km
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 1. kierros
 • Urheilustudio 29.11.
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 2. kierros
 • Urheiluruutu
 • Urheilustudio 29.11.
 • Neliottelu
 • Suomen vahvimman miehen raju tarina: Mika Törrö vaihtoi huumeet, viinan ja vankilan puntteihin - nyt äiti voi nukkua yönsä rauhassa
 • Urheiluruutu

SSV:n miehet ja Classicin naiset voittoihin

Salibandyn miesten EuroFloorball Cup eli seurajoukkueiden Euroopan Cup Sveitsin Winterthurissa alkoi suomaisjoukkueiden osalta heti paikallisottelulla, kun helsinkiläinen SSV kukisti saman kaupungin Tapanilan Erän selvin lukemin 8-2 (2-0, 4-2, 2-0). SSV kohtaa torstaina Norjan Sarpsborgin ja Erä Ruotsin mestari Warbergin.

urheilu

SSV ja Erä lähtivät kumpikin pelaamaan tarkkaa puolustuspeliä, mutta SSV otti edun, kun ensin Harri Forsten ohjasi ilmasta yläkulmaan 1-0 ja kohta Jani Kukkola vapautti Tero Tiitun viimeistelemään läpiajosta 2-0.

SSV näytti menevän jo menojaan kun Kari-Matti Ratsula linkosi toisessa erässä eron kolmeen, mutta Erä tuli vielä peliin Jaakko Rissasen kavennettua. SSV:n Harri Forstenin istuessa jäähyllä Juha Kivilehto vapautti Jukka Kinnusen iskemään alivoimamaalin, mutta myös Erän Rissanen osui toisensa vielä saman ylivoiman aikana.

Erän ote hiipui kuitenkin turhiin rikkeisiin, jotka päästivät SSV:n ratkaisemaan pelin erikoistilanteista. Juha Kivilehto nosti rangaistuslaukauksesta 5-2, ja mestarien kuudennen maalin teki Mikael Järvi viidellä kolmea vastaan. Kolmannessa erässä SSV piti varmasti palloa ja iski paikan auettua kaksi maalia lisää.

SSV:n valmentaja Mika Ahonen kertoi joukkueensa keskittyvän korostetusti vain yhteen otteluun kerrallaan.

- Viime liigaottelun jälkeen on harjoiteltu vain kevyesti ja valmistauduttu erittäin huolellisesti juuri Erän kohtaamiseen. Tänään pelattiin eri tavalla kuin yleensä, haettiin pitkiä hyökkäyksiä ja pyrittiin pitämään pallo omalla joukkueella.

SSV onnistui tavoitteessaan erinomaisesti, sillä hyvänä pallollisena joukkueena tunnettu Erä joutui suurimman osan aikaa vain juoksemaan pallon perässä rikkoen parhaansa mukaan SSV:n rakentelua.

- Alussa ei ollut erityistä hätää, mutta pallonmenetysten jälkeen ei päästy tarpeeksi nopeasti voittamaan palloa takaisin, Erän kakkosvalmentaja Joonas Naava harmitteli.

- Sitten SSV pääsi johtoon käännettyään pelin kaksi kertaa nopeasti. Johtoasemassa SSV osaa pelata ja samalla ja me jouduimme avaamaan omaa peliämme.

Naava näki Erän pelin kaatuneen erikoistilanteisiin.

- Olimme tulleet jo tilanteeseen 4-2, kun kaksi jäähyä ja rankkari tappoivat nousumme totaalisesti ja yhtäkkiä peli olikin 6-2. Otettiin tyhmiä turhautumisjäähyjä väärään paikkaan. Tätä ei kuitenkaan voi jäädä murehtimaan, vaan fokus on jo täysin huomisessa ja Warbergin kaatamisessa.

Classicille varma voittoTampereen Classic aloitti naisten puolella varmalla voitolla, kun Latvian mestari Rubene sai taipua lukemin 9-1 (3-0, 2-1, 4-0). Seuraavaksi vastus kovenee, sillä torstaina Classic kohtaa Ruotsin mestari IKSUn ja perjantaina saman maan hopeajoukkue Balrogin.

Classic otti ohjat alusta asti, ja puolustaja Henna Yläsuo laukoi tamperelaiset johtoon jo kolmannella minuutilla. Kun Annukka Virnes pommitti kaukaa 0-2 ja Janna Ahonen vauhdista ranteella takayläkulmaan 0-3, voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Totaalinen vastaantulija ei Rubene kuitenkaan ollut: joukkue kyttäsi sitkeästi vastaiskupaikkoja ja Miia Pöntinen Classicin maalissa sai venyä muutamaan loistotorjuntaan latvialaisten karattua ylivoimahyökkäyksiin.

Ainoan maalinsa Rubene runnoi toisen erän alkuun mylläkästä, jossa Pöntinen ehti torjua pallon jo pariin otteeseen.

Jatkossa Minna Kallio kiskaisi kierrosta 1-4 ja Nina Rantala teki 1-5. Kolmannessa erässä Classic ilotteli vielä neljä osumaa, kun Rubenen puolustus alkoi rakoilla. Annukka Virnes upotti hallitusti rangaistuslaukauksen ja Hanna Sipiläinen sipaisi Katriina Saarisen pienestä syötöstä 1-7.

Katri Luomaniemen maalattua ehti osille vielä Irja Lahtinen, jonka kaukaa lähettämä kaaripallo pomppi perille saakka Raakel Räsäsen ja puolustajan voimistellessa sopivasti maalin edessä.

Classicin päävalmentaja Irina Peltola arvosti avausvoittoa.

- Alussa ensimmäisen pelin jännitys näkyi ja varsinkin pallollinen peli kangerteli, mutta loppua kohden rentouduttiin ja peli alkoi näyttää sellaiselta kuin valmennus halusi.

Kaukalosta kaikui väliin melkoinen kalina, kun salliva tuomarilinja salli huolettoman mailankäytön.

- No nyt kun kysyt, niin ei ollut ihan totutunlainen kansainvälinen tuomarilinja, Irina Peltolakin oli huomannut.

- Mailarikkeitä sallittiin aika paljon, vaikka linja oli toki sama molemmille joukkueille.

Päävalmentaja kiitti etenkin joukkueensa parhaana palkitun Nina Rantalan panosta.

- Rantala pelasi hyvän pelin samoin kuin maalissa Miia Pöntinen sekä kentällä Irja Lahtinen ja Janna Ahonen.

Seuraavaksi Classic alkaa valmistautua ruotsalaisten IKSUn ja Balrogin kohtaamiseen.

- Meillä on vastustajista ennestään jonkin verran materiaalia ja tänään kuvataan lisää. Illalla pidetään sitten pelipalaveri ja käydään varmaan vastustajaa sopivina palasina videolta läpi.

G-Koovee edelleen ilman pisteitä

Tampereen G-Kooveen pistetili Salibandyliigassa ei auennut vielä neljännelläkään yrittämällä. Vierasjoukkue FT Trackers vei sarjapisteet mukanaan Hämeenlinnaan lukemin 7-5 ja nousi sarjan kärkeen. Trackers on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua.

G-Koovee nousi ottelussa viimeisen kerran tasoihin toisen erän alussa, kun Veli-Matti Luukko laukoi ylivoimalla lukemiksi 2-2. Sitten Timo Johansson ja Jussi Lehtinen kuitenkin nostivat Trackersin johtoon, josta se ei enää luopunut.

Yhdeksän minuuttia ennen loppusummeria Sami Saarinen teki numeroiksi jo 3-7 ennen kuin G-Koovee onnistui loppuminuuteilla kaventamaan kahdesti.

Ottelun parhaana palkittiin erinomaista alkusyksyä pelaava Trackers-hyökkääjä Jussi Lehtinen, joka teki kaksi maalia.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat