Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Elävä arkisto esittää

Chicago erotti yllättäen päävalmentaja Savardin

NHL-seura Chicago Blackhawks erotti torstaina monien yllätykseksi vastuuvalmentaja Denis Savardin. Joel Quenneville, joka toimi joukkueen skouttina, nostettiin päävalmentajaksi.

urheilu

Joel Quenneville, 50, luotsasi viime kaudella Coloradoa Avalanchea.Hän oli ennen kauden alkua ehdolla mm. San Josen, NY Islandersin ja Floridan peräsimeen.

- Tämä oli erittäin vaikea päätös organisaatiolle ja erityisesti minulle henkilökohtaisesti. Olemme kuitenkin sitä mieltä, että tämä oli oikea ratkaisu, kun jatkamme joukkueen kehittämistä mestariluokan joukkueeksi, Chicagon toimitusjohtaja Dale Tallon julisti.

- Joel tuo meille kokemusta, eikä hänen voittoisa tilastonsa NHL:ssä ole suinkaan huono asia, Tallon totesi.

Kanadalainen Quenneville on toiminut kaikkiaan 11 kautta taalajäillä. Hänen alaisuudessaan NHL-seurat ovat selviytyneet yhdeksän kertaa pudotuspeleihin.

Savardin potkut eivät tulleet ehkä lähipiirille suurena yllätyksenä. Savardin ja Tallonin välit eivät nimittäin olleet kaikkein lämpimimmät. Kismaa heidän välilleen kertyi mm. siitä, että Tallon oli kuulemma painostanut Savardia peluuttamaan maalivahti Christobal Huetia, eikä Nikolai Habibulinia.

Chicago oli voittanut vain yhden ottelun kauden neljästä koitoksesta. Sekin tuli pääosin sen takia, että Habibulin torjui hienon ottelun Blackhawksien maalilla.

Lähteet: YLE - Timo Uusitalo

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat