1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salibandymiesten MM-kenraali Kuopiossa

Suomen miesten salibandymaajoukkue pelaa viimeiset maaottelut ennen MM-kisoja Kuopion turnauksessa loka-marraskuun vaihteessa. Paikalla Kuopiohallissa ovat maailman ehdottomat kärkimaat, kun Suomi saa vieraakseen Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin.

Koolla on siis edellisten MM-kisojen kärkikvartetti kuusinkertaisen maailmanmestarin Ruotsin johdolla. Kaksi vuotta sitten Suomi ja Ruotsi kohtasivat MM-historian huikeimmassa finaalissa, jossa Suomen 3-0-johto vaihtui rajuun pettymykseen ja 6-7-jatkoaikatappioon.

MM-kisojen jälkeen rakkaat viholliset ovat kohdanneet kuudesti, joista kolme kertaa on päädytty pistejakoon, Suomi on voittanut kerran ja Ruotsi kahdesti. MM-tasolla Ruotsi on pysynyt voittamattomana niin Suomelle kuin muillekin maille.

Sveitsi ja Tshekki ovat onnistuneet suistamaan Suomen MM-kisoissa vuosien varrella. Näiden maiden päihittäminen käy yhä hankalammaksi, vaikka voittoprosentti on vielä suomalaisille suotuisa.

MM-kisat pelataan uudistuneen kansainvälisen kilpailukalenterin mukaan 6.-14. joulukuuta Tshekissä, joten Kuopion EFT-turnaus antaa jo vankasti suuntaviivoja suurimpien suosikkien kisakunnosta. Pelaajakokeilujen aika alkaa olla ohi, kentällä nähdäänkin salibandymaailman suurimmat tähdet.

Ruotsin superliigassa Storvreta IBK:ssa ammatikseen pelaava, 108 maaottelun Mika Kohonen nähdään taas Suomen kamaralla sinivalkoisessa peliasussa.

- Tämä on loistava tilaisuus saada joukkueelle lisälatinkia kohti kauden tärkeintä tavoitetta. Salibandyväki auttaa meitä parhaiten saapumalla sankoin joukoin kannustamaan paikanpäälle, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky toivoo.

- Nyt mukaan on valittu 22 pelaajaa ja lopulliseen MM-joukkueeseen saa nimetä 20 pelaajaa, joten osumatarkkuus on jo kohtuullinen, hän muotoilee.

Suomen maajoukkue EFT-turnauksessa

Maalivahdit

Henri Toivoniemi, SSV

Jani Naumanen, Erä

Puolustajat

Mika Kavekari, Oilers

Juha Kivilehto, SSV

Saku Lehti, Tigers Langnau (SUI)

Vesa Punkari, Classic

Mika Savolainen, Trackers

Aki Seppälä, NST

Jouni Vehkaoja, Oilers

Tatu Väänänen, Josba

Hyökkääjät

Esa Jussila, Josba

Harri Forsten, SSV

Rickie Hyvärinen, Caperio Täby (SWE)

Mikael Järvi, SSV

Lauri Kapanen, Erä

Mika Kohonen, Storvreta IBK (SWE)

Mikko Kohonen, SPV

Kari Koskelainen, TPS

Jani Kukkola, SSV

Santtu Manner, SSV

Tero Tiitu, SSV

Lassi Vänttinen, SV Wiler-Ersigen (SUI)