Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

VPS löi RoPS:n rankkarimaalilla

Rovaniemen Palloseuran ja Vaasan Palloseuran kohtaaminen jalkapallon Veikkausliigassa päättyi vierasjoukkueen 1-0-voittoon. Ottelun ainoan maalin teki Jyri Hietaharju rangaistuspotkusta.

urheilu

Ennakkoasetelma

Veikkausliigan kymmenes RoPS sai vieraakseen liigan yhdennentoista eli VPS:n. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa heinäkuussa Vaasassa kotijoukkue oli voittanut RoPS:n 1-0.

Rovaniemen Palloseura oli varmistanut sarjapaikkansa edellisessä pelissä Kotkaa vastaan ja seilasi kahden ottelun voittoputkessa. Ennen voittoputkea RoPS oli pelannut yhdeksän peliä ilman voittoa.

Myös vierasjoukkue Vaasan Palloseura oli pelannut vuoristoratamaisen kauden. Kauden alussa tuli voittoja, tappiota ja tasapelejä tasaisesti. Sen jälkeen VPS pelasi viiden tappiottoman pelin putken, jota seurasi yhdentoista voitottoman pelin putki, joka katkesi vasta viime pelissä FF Jaroa vastaan.

Ratkaisu

Kotijoukkue RoPS hallitsi lähes koko ottelua. Vaasan Palloseura sai pistohyökkäyksen vartin pelin jälkeen. Stephen Kunda kaatoi vaasalaispelaajan vaarattoman näköisessä tilanteessa, ja pallo vietiin pilkulle. Jyri Hietaharju laittoi kuulan varmasti oikeaan alakulmaan.

Kymmenen minuuttia ennen loppua VPS-maalivahti Henri Sillanpää kaatoi läpiajossa olleen Philip Edeipon. Mika Nurmela epäonnistui kuitenkin rangaistuspotkussaan. Nurmela puski ylärimasta kimmonneen pallon maalin, mutta osuma hylättiin, koska rangaistuspotkun vetäjä ei saa itse tehdä suoraan raingaistuspotkun jälkeen tolpasta tai ylähirrestä kimmonneesta pallosta maalia.

Kommentit

VPS valmentajan Tomi Kärkkäisen mukaan kurinalainen puolustuspeli ratkaisi ottelun.

- RoPS piti palloa. Saimme yhden hyvän hyökkäyksen ensimmäisellä puoliajalla, ja siitä tuli rangaistuspotku. Toisella puoliajalla tuurikin oli meidän puolellamme, kun Mika Nurmela ei saanut rankkaria sisään, hän pohti.

- Meillä ei ole ollut koko kesänä kunnon hyökkääjää, joka pystyisi viimeistelemään tilanteet. Tässäkin pelissä meillä oli kymmeniä maalintekotilanteita, mutta palloa ei saatu maaliin, tuumi puolestaan RoPS:n valmentaja Matti Helin.

Muuta

VPS:n maalivahdille Henri Sillanpäälle kyseessä oli 200. liigaottelu. Kotijoukkueen Zeddy Saileti sai ennen peliä paikallisen erotuomarikerhon FairPlay-palkinnon vuoden aikana esittämästään reilusta ja rehdistä pelistä.

Veikkausliiga nimitti RoPS:ssa 80- ja 90-luvulla puolustajana pelanneen Arto Autin Legendaksi-kunniakerhoon. Veikkausliigan Legendat ovat pelaajia, jotka ovat olleet erityisen tärkeitä suomalaiselle jalkapallolle.

Lähteet: YLE, Juha Mäntykenttä, Rovaniemi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat