Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

TPS vei pakkopullapisteet kotonaan

Turun Palloseura vei pakkopullapisteet jalkapallon Veikkausliigan kotiottelussaan jumbojoukkue FC KooTeePeetä vastaan. Toisen jakson maali-iloittelun sankari oli TPS:n Riku Riski, joka teki knallitempun vartissa. Ottelu päättyi 4-1-kotivoittoon.

urheilu

Ennakkoasetelma

Kauden toiseksi viimeinen ottelu ei paljoa panosta kummallekaan joukkueelle tarjonnut. Turun Palloseuran tuloksena on tällä kaudella jäädä mitalitaistelujen ulkopuolelle. Kotkalaiset taas lentävät sarjasta ulos. Haastetta ja mielenkiintoa olikin haettava sen sijaan yksilötasolta.

Ratkaisu

Molemmat joukkueet yrittivät pitää pallon nurmella, vaikka sade oli tehnyt pelialustasta märän ja raskaan. Alun minuuttien jälkeen pallo alkoi viihtyä enemmän kotijoukkueen pelaajien jaloissa.

Näkyvimmin avausjaksolla esiintyivät TPS:n keskikentän moottorit Riku Riski ja Kasper Hämäläinen. Parhaat maalintekopaikat kasaantuivat Mikko Paatelaiselle, jolla oli maali niin sanotusti tyhjänä edessään sekä 37. että 40. minuutin kohdilla.

Vapauttava avausmaali nähtiin 49. peliminuutin tuntumissa. Turkulaisten neljäs kulmapotku ei tuottanut tulosta, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Melkoisen ruuhkan keskellä kulmapotkun vuoksi ylösnoussut toppari Jarno Heinikangas syötti taitavasti hieman taaksepäin keskelle. Siellä odotteli turkulaisten toinen kärkipelaaja Simon Azoulay Pedersen, joka teki kauden viidennen maalinsa ja TPS johti 1-0.

Jatkoa seurasi reilun tunnin kohdalla. Kasper Hämäläinen tarjoiliboksiin juosseelle Riskille kauniin passin. Tämä tuli vauhdillatilanteeseen ja ampui hienolla tekniikalla pallon lujaa yläriman alle.

Eikä tämä tähän jäänyt. 68 minuuttia oli pelattu, kun Riski tälläsi 20-metristä hienon haltuunoton jälkeen itseluottamusta uhkuen pallon vastustamattomasti ohi Janne Henrikssonin, lukemat olivat jo 3-0.

Kotkalaisten vastaus oli lähes yhtä komea. Umpivasuri laituri Olof Hviden-Watson leikkasi jälleen laidaltaan keskelle ja napautti pallon komealla kierteellä takakulmaan. Se oli hänen ensimmäinen liigamaalinsa tällä kaudella. Tulostaululla komeilivat tämän jälkeen lukemat 3-1.

Turkulaisten neljännen maalin teki, kukapas muu kuin, Riku Riski. Vapauttavan syötön hattutempun tekijälle tarjoilli oikealta Mikko Paatelainen.

Kommentit

- Kaikkiin maaleihin sain hyvän tarjoilun, maisteli hattutempun tehnyt Riski.

- Tämä ilta toisti tuttua kaavaa. Me emme pystyneet taistelemaan voitosta. Etäisyydet kasvavat ja linja ei pidä. Vastustaja pääsi taas syöttelemään 16-alueella liian helposti, muisteli kotkalaisten maalivahti ja kapteeni Janne Henriksson.

- Nuoret kaverit pystyvät ajoittain hyvään peliin. Pallo liikkuu ja syötöt pysyvät kohdilla. Sitten taas välillä ei. Joukkue kaipaisi selkärankaa keskikentälle ja puolustukseen. Muutama Mika Nurmela kävisi, haaveili FC KooTeePeen valmentaja Tommi Kautonen.

- Eka jakso oli vaikea ja KooTeePee oli hyvä. Toisella jaksolla saatiin palloa rankkarialueelle, sitä olemme myös harjoitelleet. Ei uskoisi, että kotkalaiset ovat putoajaporukka, totesi Turun Palloseuran valmentaja John Allen.

Muuta

Ottelun hahmo oli vuonna 1989 syntynyt Riku Riski. Keskikentän suvereenisti haltuun ottanut ihmepoika teki hattutempun ja taisi tänä iltana viimeistään vakuuttaa näytöillään myös TPS-johdon.

Kotijoukkueen vasen pakki Iiro Aalto lähti ottelusta ulos 87. minuutin kohdalla. Ensin tuli keltainen kortti kovan taistelutilanteen jälkeen ja sen perään toinen suunsoitosta. Ei auttanut Aallon muuta kuin astella ennenaikaiseen lämpimään suihkuun.

Vaatimaton ensi jakso tiesi tapahtumarikasta päätösjaksoa, kuten vanha jalkapallosanonta kuuluu. Se palkitsi kaikki toiselle jaksolle ottelua seuraamaan jääneet katsojat. Illan yleisömäärä oli 2 650.

Lähteet: YLE, Osku Laukkanen, Turku

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat