Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

KuPS hävisi ja joutuu liigakarsintaan

Kuopion Palloseura hävisi jalkapallon Veikkausliigan kamppailussa Pietarsaaressa FF Jarolle 2-3. Samalla varmistui, että kuopiolaiset joutuvat karsimaan liigapaikastaan FC Viikinkejä vastaan.

urheilu

Ennakkoasetelma

Kotijoukkue FF Jaro oli jo varmistanut liigapaikkansa aiemmin, joten isännät pystyivät lähtemään otteluun ilman paineita. KuPS:n sen sijaan oli pakko voittaa, jotta joukkue voi pyristellä pois liigakarsijan paikalta.

Ratkaisu

KuPS:n odotetun ennakkorynnistyksen sijaan Jaro hallitsi ensimmäistä puoliaiakaa ja siirtyi Jordan Simpsonin maaleilla jo 2-0-johtoon, ennen kuin Ilja Venäläinen herätti osumallaan kuopiolaiset taistelemaan pisteistä.

Toisella puoliajalla Jaron Mikko Hyyrynen iski kauden yhdennentoista osumansa ja vei kotijoukkueen jo tavoittamattoman tuntuiseen 3-1-johtoon. Vaihdosta kentälle tullut Pele Koljonen teki kuitenkin 74. minuutilla kavennusosuman ja heti perään KuPS sai pallon Jaron maalin pystypuuhun.

Paikkoja lisämaaleihin oli kummallakin joukkueella, mutta tilanteista ja taistelusta huolimatta lisäosumia ei nähty. Näin KuPS:n kohtaloksi tuli joutua karsintaan FC Viikinkejä vastaan.

Kommentit

- Meillä oli aivan riittämiin mahdollisuuksia tehdä ratkaisevat osumat, mutta kun tilanteita ei saada hyödynnettyä ja toisaalta omin menee liian helppoja maaleja, niin tässä on lopputulos, harmitteli KuPS kokenut keskikenttäpelaaja Tero Taipale.

- Tero kertoi aivan oikeat asiat, mutta hyvää hommassa oli se, että joukkueen ilme oli postiivinen eli kyllä tästä on hyvä jatkaa kohti karsintapelejä, jatkoi KuPS:n valmentaja Kai Nyyssönen.

- Meidän olisi pitänyt pystyä tekemään vastaiskuista enemmän maaleja, mutta hyvin pojat taistelivat ja erityisesti maalivahti Markus Koljander, kiitteli Jaron valmentaja Mika Laurikainen omiaan.

Muuta

Jaron maalissa hienon pelin pelannut Markus Koljander teki lauantaina seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Lähteet: YLE, Jari-Pekka Jouppi, Pietarsaari

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat