Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

FC Lahti taistelee yhä pronssimitaleista

Kotijoukkue FC Lahti onnistui voittamaan IFK Mariehamnin sunnuntaina 2-1, joten jalkapallon Veikkausliigan pronssimitalien kohtalo ratkeaa vasta ensi viikonloppuna Helsingin Jalkapalloklubin ja FC Lahden välisessä kohtaamisessa.

urheilu

Ennakkoasetelma

Molemmilla joukkueilla riitti vielä panosta. HJK:n voitettua aiemminpäivällä FC Hakan oli FC Lahden historian ensimmäinen mitali kahden voiton päässä eli IFK Mariehamnin lisäksi Lahden olisi voitettava myös HJK päätöskierroksella Helsingissä. IFK:n tavoitteena taas oli karsintapaikan välttäminen.

Ratkaisu

IFK aloitti vahvasti, ja Ukeyima Akombo vei seitsemän minuutin pelin jälkeen vieraat johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta.

Maalin jälkeen ote siirtyi täysi lahtelaisille. Kotijoukkueen maestrona hääri Konsta Hietanen, joka laukoi ensin tolppaan ja teki hetkeä myöhemmin upean esityön Rafaelin puskemaan 1-1-tasoitukseen.

Ottelu näytti kääntyvän Lahdelle, mutta toisella jaksolla tapahtumia hallitsi Maarianhamina. Joukkue rakensi tukun vaarallisia tilanteita, ja ottelu olisi voinut ratketa vieraille ilman maalivahti Viktor Szentpeterin torjuntoja.

Jari Litmanen tuli kentälle, kun peliä oli pelattu 56 minuuttia. Lahti sai kesken vieraiden painostuksen vapaapotkun sivurajan tuntumasta, kun peliä oli pelattu 89 minuuttia. Litmanen lähetti kierteisen keskityksen takatolpalle, ja hetkeä aiemmin kentälle tullut Jonne Kemppinen pukkasi 2-1-voittomaalin.

Kommentit

- Maarianhamina pelasi todella hyvin. Onneksi myös me onnistuimme, sillä tästä on hieno lähteä viimeiselle kierrokselle pelaamaan pronssista HJK kanssa. Olen käytettävissä, jos valmennusjohto niin päättää, totesi Litmanen, jonka on joissain yhteyksissä arvioitu välttävän pelaamista keinonurmella.

- Itse en muista tuollaista arviota antaneeni, sanoi tarkkoja syöttöjä jaellut Litmanen.

Maarianhaminalle ilta tiesi tappiosta huolimatta liigapaikan varmistumista, koska KuPS hävisi Pietarsaaressa.

- Liigapaikan uusiminen on hieno asia. Silti en vielä tänä iltana osaa olla tappiosta johtuen iloinen. Olemme pelanneet parempia joukkueita vastaan vieraissa hyvin, mutta voittoja vain ei tule, sanoi vieraiden valmentaja Pekka Lyyski.

Lähteet: YLE, Mikko Laitinen, Lahti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat