Hyppää sisältöön

Alkukauden odotetuin NHL-maali näki päivänvalon

Jääkiekon NHL-liigassa on koko alkukausi odotettu, koska Tampa Bayn viime kesän ykkösvaraus Steven Stamkos onnistuu tekemään ensimmäisen maalinsa. Odotus päättyi, kun Stamkos ohitti Buffalon Ryan Millerin - kahdesti.

18-vuotiaan kanadalaissentterin NHL-uran avausmaali syntyi uran yhdeksännessä ottelussa ajassa 9.51 ylivoimalla, kun hän vei Lightningin 1-0-johtoon ohjaamalla Vincent Lecavalierin laukauksen ohi Millerin. Tilannetta selviteltiin nauhalta, ja ensin maalintekijäksi merkittiin Lecavalier.

- Tiesin, että koskin kiekkoon, samoin kuin Vinny. Tunsin perhosia vatsassani, kun maali merkittiin Vincentille, mutta hän kävi korjaamassa asian, Stamkos selvitti.

- Tietenkin tunne oli loistava, kun he korjasivat nimeni tilastoihin.

- Ensimmäisen maalin tekeminen on suuri helpotus. Steven pelasi uskomattoman ottelun tänään, Lecavalier säesti.

Tämä sai Tampa Baylle hurmoksen päälle, ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Tampan 3-1-johdossa Stamkosin syöttäessä Ryan Malonen 3-1-maalin. Tampa Bayn Jussi Jokinen onnistui toisessa peräkkäisessä ottelussaan maalinteossa vain 39 sekuntia 1-0-maalin jälkeen. Puolustaja Janne Niskala ei ollut Tampa Bayn kokoonpanossa mukana.

Kun peliä oli pelattu 35.00, Stamkos osui toistamiseen ratkaisten ottelun 5-1-maalillaan. Buffalon Thomas Vanek kavensi vielä kauden yhdeksännellä maalillaan tilanteeksi 2-5, mutta Tampa vei pisteet Stamkosin juhlailtana.

- Pelasimme parasta peliämme. Viime peleissä olemme yltäneet sille tasolle, mille emme ensimmäisissä otteluissamme yltäneet, illan sankari sanoi viitaten Tampa Bayn kolmeen voittoon viimeisissä neljässä ottelussa.

Stamkos on koko kauden saanut tyytyä noin kymmenen minuutin jääaikaan ottelua kohden. Hän on joutunut pelaamaan kolmos- ja nelosketjuissa, mutta hän on saanut hiljalleen myös ylivoimavastuuta. Viime yönä hän iski tehonsa 2+1 13 minuutissa ja 47 sekunnissa, ja hänet valittiin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi.

.
.