Kreikkalainen salaatti

Käsipallomiesten keskiviikon Kroatia-ottelu sujui kutakuinkin käsikirjoituksen mukaisesti. Ainakin sen kirjoituksen, jonka isännät olivat laatineet. Mutta mitä tuo sunnuntai tullessaan? Sunnuntailounaan, ystävät, ja kevyen kreikkalaisen salaatin.

Suomalaiset eivät keskiviikon näytelmän loppuhuipennuksesta välttämättä pitäneet, mutta totuus oli, ettei Suomella ottelussa ollut mahdollisuutta voittoon. Ei ollut. Lihamureke oli liian tiivis ja hyvin maustettu.

Sunnuntaina on aika syödä "puoli kiloa päivässä" teeman mukaisesti päivittäinen salaattiannos. Käsipallon EM-karsinnan Suomen tärkein ottelu on edessä kun Kreikka saapuu Vantaalle.

Karsintalohko on siis piinkova, mutta nyt on paikka ottaa voitto. Kreikka oli toki mukana kotiolympiakisoissa Ateenassa, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Karsintojen avausottelussaan se hävisi kotikentällä Unkarille 21-27.

Totuus karsinnoista on, ettei vastus tästä kyllä juuri helpotu. Se ei tarkoita sitä, että Kreikka olisi varsinainen heittopussi, vaan että muut ovat yksinkertaisesti niin kovia. Tällä perusteella Suomen on nyt iskettävä.

Voitto Kreikasta antaisi tuleviin otteluihin juuri sen tarvittavan valonpilkahduksen ja uskon tulevaisuuden suomalaiseen miesten käsipalloiluun, vaikka EM-kisapaikka jääneekin haaveeksi. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä.

Jos Suomi taipuu sunnuntaina Vantaalla, on uskottavuuden ja suomalaisen käsipalloilun rakentaminen aloitettava jälleen uusien veitsien ostamisesta. Veitsien, jolla salaattiainekset rakennetaan ja silputaan. Uuden lihamyllyn osto on edessä myöhemmin.

Joka tapauksessa uusittu karsintajärjestelmä osoitti jo ensimmäisessä karsintaottelussa toimivuutensa. Ei siksi, että Suomi otti nokkaan Kroatiaa vastaan, vaan siksi, että nyt meillä on mahdollisuus nähdä maailman parhaat joukkueet pelaamassa upeaa käsipalloa.

Kroatia-ottelusta oppivat kaikki, se on varmaa. Eipä Suomen jalkapallomaajoukkuekaan kehity, jos aina pelattaisiin Trinidadia tai Maltaa vastaan. Pöytä on katettu, nyt nauttimaan sen antimista.