Suora

  • Futsal-liiga, miesten 3. loppuottelu KaDy - Leijona Futsal
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mäkelä-Nummelan tähtäimessä Lontoo 2012

Lauantaina Vuoden ampujaksi valittu olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela vieraili valmentajamiehensä Matti Nummelan kanssa Radio Suomen Urheilun Taustapeilissä. Mäkelä-Nummela vahvisti aiemmat puheensa, joiden mukaan hän jatkaa uraansa Lontoon olympiakisoihin 2012 saakka.

urheilu

- Lontoon olympiakisat ovat tavoitteena. Mutta sinne on vielä monta vuotta, ja paikatkin on vielä hankittava, Mäkelä-Nummela sanoi Taustapeilissä.

Mäkelä-Nummela on vahva ehdokas Vuoden urheilijaksi. Ampuja on valittu edellisen kerran Vuoden parhaaksi urheilijaksi 50 vuotta sitten. Vilho Ylönen pokkasi palkinnon vuonna 1958.

- Ampumaurheilu kuuluu niihin lajeihin, jotka nousevat julkisuuteen neljän vuoden välein olympiakisoissa. Muina aikoina näkyvyys on tasaisen matalaa, vähän median ulkopuolella yleisesti olemme, Mäkelä-Nummela mietti lajinsa julkisuusarvoa.

Mäkelä-Nummelan olympiavoiton myötä ampumaurheilu on houkutellut mukaan uusia harrastajia. Tässä vaiheessa vuotta kausi on lopuillaan, ja uudet projektit saadaan kunnolla käyntiin ensi vuoden keväällä.

Ampumaurheilun kannalta vuoden ikävin uutinen oli Kauhajoen traaginen kouluampuminen, jonka jälkeen on vaadittu tiukennuksia aseiden hallussapitoon. Mahdolliset kiellot vaikeuttaisivat tuntuvasti ampumaurheilun toimintaa maassamme.

- Täytyisi muistaa, että eihän ase yksinään tee mitään, vaan siihen tarvitaan myös aseen käyttäjä, Satu Mäkelä-Nummela huomauttaa ja saa tukea valmentajamieheltään Matti Nummelalta.

- Paljon on puhuttu kaikenlaisista aseiden käyttökielloista. En sitten tiedä, onko ehdoton aseiden käyttökielto mikään ratkaisu, Matti Nummela mietti.

Matti Nummelan mukaan ihmiset ovat osanneet erottaa urheilun ja muun maailman tapahtumat toisistaan, eikä ampumaurheilijoita ole tultu moittimaan.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat