Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Juha Salminen vaihtoi KTM-pyöränsä Bemariin

Maailman kaikkien aikojen menestynein moottoriurheilija Juha Salminen vaihtaa kahdentoista KTM-vuoden jälkeen tallinsa BMW:lle. Lähinnä erämaaralleissa ja radoilla tähän asti virallisesti esiintynyt BMW aloitti virallisesti enduron MM-tasolla 2007 ja on osoittanut iskukykynsä jo tällä kaudella.

urheilu

BMW-teamissä ovat ajaneet mm. motocrossin moninkertainen maailmanmestari Joel Smets ja enduron moninkertaiset maailmanmestarit Kari Tiainen ja Anders Eriksson.

- Saavutin nykyisessä tallissani 17 maailmanmestaruutta ja aloin kaipaamaan uusia haasteita. Olen kiitollinen ”Kotkalle” kaikista menestyksen vuosistani ja haluan korostaa, että mitään erityistä draamaa ei tallin vaihtamiseen liittynyt, Salminen totesi.

- BMW oli kuitenkin selkeästi aktiivisempi neuvotteluissa ja tarjosi oikeaan aikaan hienoa tilaisuutta vaihtaa uusiin ja haasteellisimpiin ympyröihin, Salminen selvitti.

Salminen teki BMW:n kanssa kolmivuotisen sopimuksen ja BMW:n 2009 endurotiimi rakennetaan Juha Salmisen ympärille. Juhan mukana KTM:ltä siirtyivät Marko Tarkkalan ja Kari Tiaisen lisäksi moottorikehityksestä ja kilpaosista vastanneet mekaanikot sekä kaksi tehtaan pääkisamekaanikkoa.

- BMW osoitti alusta lähtien, että he panostavat MM-sarjaan erittäin tosissaan. BMW on Euroopan suurin moottoripyörätehdas, ja heillä on kaikki tarpeelliset resurssit rakentaa voittava ja kilpailukykyinen paketti. Lähden ajamaan mestaruudesta heti ensimmäisestä osakilpailusta lähtien, Salminen lupasi.

Marko Tarkkala myös BMW:n leipiin

Juhan pitkäaikainen tiimikaveri Marko Tarkkala siirtyy myös itävaltalaistallista saksalaiseen BMW-talliin. Markon siirto tehtiin Juhan toivomuksesta ja Tarkkalaa pidetään vuoden 2009 enduron MM-sarjan, E3 luokan suurimpana ennakkosuosikkina.

Lopella asuva Tarkkala on ajanut urallaan KTM:n lisäksi Husabergilla. Markon on saavuttanut usean MM-hopean lisäksi joukkuemaailmanmestaruuden, sekä useita suomenmestaruuksia. Vain maailmanmestaruus puuttuu.

- Kuultuani, että BMW on kiinnostunut minusta, olin heti valmis. On hienoa lähteä ensi kauteen täysin uudelta pohjalta ja päästä varmasti kilpailukykyiseen tiimiin. E3-luokan (WEC) iso tykki, viisisatanen BMW sopii minulle, ja mikä onkaan parempaa kuin päästä jatkamaan Juhan kanssa samassa tallissa. Juhan pelkkä läsnäolo saa ajomotivaation kasvamaan.

Marko Tarkkala taisteli tällä kaudella viimeiseen kisaan asti E3-luokan mestaruudesta Samuli Aron kanssa, joka varmisti vasta viimeisessä Ranskan osakilpailussa mestaruuden.

- Vain maailmanmestaruus puuttuu, ja se on varmasti ainoa tavoitteeni ensi kaudella. Olen luvannut itselleni treenata tuplasti enemmän, sillä vain mestaruus kelpaa minulle.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat