1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Penkkiurheilijan kesälomaretki

Tässä työssä lomien vietto tahtoo jäädä joskus taka-alalle, kun keikkaa pukkaa parhaimmillaan tai pahimmillaan kaikkina neljänä vuodenaikana. Omalla kohdallani kesä oli jälleen työntäyteinen, eikä vähiten viiden viikon olympiamatkan takia. Siispä pidin vihdoin viime viikolla ensimmäisen virallisen kesälomaviikkoni alta pois.

Monet lohduttivat, että lomasää oli samanlainen myös heinäkuussa. Siitä huolimatta en suunnannut kohti etelää, vaan oikeastaan päinvastoin. Lomamatkojeni kaukokohteet olivat Lappeenranta ja Kuopio.

Kesästä lomareissulla muistutti lähinnä auton alla olevat nastattomat ja kitkattomat renkaat, varsinkin kun paluumatkalla räntä lensi kuin Freikkareiden laulussa Danny Show.

”Ai jai jai, räntä lentää. Ja tyhjänä tuoppi on. En tiedä mitään muuta niin masentavaa Kuin Danny Show tiellä Kuopion”

No koska myös rantakelit lomakohteissa olivat kutakuinkin samaa luokkaa kuin lomalaisen rantakuntokin, vietin kesälomaani muun muassa penkkiurheillen. Pääsin siinä samalla tekemään vertailevaa tutkimusta kahden niin sanotun pienen kiekkokaupungin urheilupyhätöstä.

Lappeenrannan Kisapuistossa todistin SaiPan ja Ilveksen välistä SM-liigakamppailua. Keltamustat veivät kotiyleisönsä suureksi riemuksi ottelun nimiinsä.

SaiPan ottelua oli todistamassa totta kai myös punaviivakerho. Joukko punaisiin takkeihin pukeutuneita setiä, jotka seuraavat SaiPan kotiottelut vuosi toisensa perään punaviivan kohdalla sijaitsevilta kausikorttipaikoiltaan. Kerhon voisi sanoa kuuluvan hallin sisustukseen siinä missä kattoon hinatut Lalli Partisen ja Pantteri Skrikon jäädytetyt pelipaidatkin.

Erätauolla oli tarjolla lihapiirakoita nakilla, mutta ei sitä kuuluisaa Lappeenrannan vetyä tai atomia. Vetyhän on lihapiirakka, jonka väliin tulee sekä keitetty muna että kinkku. Kevyempään vaihtoehtoon eli atomiin joko tai.

Taukoviihteestä Lappeenrannassa vastasivat rankkareita ampuneet kiekkojunnut ja toisella erätauolla yleisö sai heittää parilla eurolla ostamiaan neonvärisiä kiekkoja mahdollisimman lähelle keskiympyrää. Voittaja taisi kuitata SaiPan fanipaidan?

Kuopiossa niin ikään keltamustan kotijoukkueen KaPan eli Kapasen Pallon vieraaksi oli saapunut Porin Ässät. Kaupungin suurin kiekkosankari Sami Kapanen varmisti kahdella täysosumallaan KalPan kotivoiton. Samalla mies kipusi SM-liigan pistepörssin piikkipaikalle.

Kalakukkoa Niiralan montussa ei ollut tarjolla, mutta se ei jäänyt suuresti harmittamaan. Tienasin nimittäin joka tapauksessa KalPan voitolla ilmaisen aterian. Aina silloin tällöin kannattaa lyödä vetoa vaikka edes työtoverin kanssa.

Ja erätaukoviihteenä Savossa toimi muuten kauko-ohjattavien city-maastureiden kilpailu. Niissäkään ei ollut talvirenkaita alla, mutta jääkoneen aukossa ohjaimen kanssa seisoskellut onnellinen voittaja sai KalPa -kaulahuivinsa.

Inka Henelius