Suora

  • Futsal-liiga, miesten 3. loppuottelu KaDy - Leijona Futsal
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

SUL tukee Talermoa ja Pihlakoskea

Suomen Urheiluliitto (SUL) antaa tukensa Roger Talermon jatkolle Olympiakomitean puheenjohtajaksi ja esittää liiton puheenjohtajan Antti Pihlakosken valintaa varapuheenjohtajaksi.

urheilu

Pihlakoski päätti olla asettumatta puheenjohtajaehdokkaaksi käytyään useita keskusteluja Talermon kanssa.

- Uskon käymieni keskustelujen pohjalta Olympiakomitean toiminnan kehittyvän oikeaan suuntaan. Koska työni SUL:n puheenjohtajana on kesken, jatkan mieluiten siinä ja toivon kannatusta Olympiakomitean varapuheenjohtajaksi, Pihlakoski sanoo.

Pihlakosken mukaan suomalaisen urheilutyön kurssin kääntämisessä riittää työsarkaa.

- Itse olen ollut erittäin huolissani suomalaisten huononevasta kunnosta ja huippu-urheilumenestyksestä. Yksi syy tähän on mielestäni urheilun rakenteiden sirpaleisuus, vähäinen yhteistyö paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti sekä näistä aiheutuva tehottomuus, Pihlakoski sanoo.

- Urheiluseurat ja erityisesti seurojen johtajat ovat jääneet vaille ansaitsemaansa huomioita ja huoltoa. Myös urheilun yhteinen valmentajakoulutus ontuu. Kun näin on ollut jo pitkään, se alkaa näkyä huippu-urheilumenestyksessä.

Pihlakosken mukaan asioiden tila on onneksi havaittu myös valtiovallan taholta.

- Opetusministeriön perustama ja Risto Niemisen johtama huippu-urheilun strategiatyöryhmä on erittäin lupaava askel oikeaan suuntaan. Työryhmässä ovat useimmat olennaiset tahot edustettuna.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat