Lång jatkaa uransa - ulkomaat mielessä

Elokuussa käydyissä Pekingin olympiakisoissa Ville Lång oli yksi positiivisista suomalaisurheilijoista. Lång eteni sulkapallossa kolmannelle kierrokselle asti eli 16 parhaan pelaajan joukkoon. Tuoreella sulkapallon maailmanlistalla Lång on sijalla 45. Nelinkertainen Suomen mestari uskoo tietävänsä, mitä maailman huipun saavuttaminen vaatii ja jatkaa uraansa kovin tavoittein.

urheilu

- Tilanne on nyt sellainen, että uraa on päätetty jatkaa ainakin neljä vuotta Lontoon olympiakisoihin asti. Ura on nousussa edelleen ja treeni sujuu. Tavoitteeni on nousta kymmenen parhaan joukkoon maailmanlistalla, mikä toisi minut siihen tilanteeseen, että voisin tavoitella realistisesti mitalia Lontoon olympiakisoista, Lång selittää.

- Ero maailman huippuihin on vielä harjoittelumäärässä ja -laadussa. Pitäisi olla vielä ammattimaisempi ja sulkea käytännössä kaikki muut häiritsevät tekijät pois pelaten ja ajatellen pelkästään sulkapalloa. Se on askeettista, mutta näin se menee, jos haluaa maailman huipulle. Ensimmäiset kansainväliset kilpailut Pekingin olympiakisojen jälkeen ovat viikon päästä Norjassa.

Lång uskoo, että hänen täytyy todennäköisesti muuttaa pois Suomesta löytääkseen kovempia harjoitusvastustajia. Näin on tehnyt aiemmin muun muassa Suomen naisten ykköspelaaja Anu Nieminen.

- Anu on asunut jo vuosia ulkomailla ja luultavasti tilanteeni menee siihen, että myös minä muutan ensi vuonna ulkomaille, jos haluan huipulle sulkapallossa. Suomessa pelivastus on riittämätön, joten täällä ei saa kansainvälisen pelitason vastusta päivittäin, mikä olisi ehdotonta maailman huippua tavoitellessa.

Lång kertoo edelleen etsivänsä sponsoreita, jotka mahdollistaisivat ammattilaispelaajana elämisen. Maailman huippua tavoittelevalle sulkapalloilijalle taloudellinen tuki on välttämätöntä, koska sulkapallossa palkintorahat ovat vielä pienehköt.

- Sponsoripuoli on tärkeää ammattilaispelaajan jokapäiväsessä elämässä. Täytyy olla aivan sulkapallon absoluuttista huippua, että pystyisi elättämään itsensä pelkästään sulkapallon palkintorahoilla. Ne ovat täysin naurettavat esimerkiksi tennikseen tai mihin tahansa muuhun lajiin verrattuna. Lauantaina lähden Saksaan pelaamaan, eli aika sulkapallopainotteista tämä arki on, Lång päättää.

Lähteet: YLE, Heikki Takkula

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat