Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja

Mitä tekee Mr. Curling?

Torinon hopeajoukkueen kapteeni Markku Uusipaavalniemi seuraa sivusta, kun Suomi rypee EM-kisojen B-sarjassa. Mutta mitä tekee Mr. Curling, jos Suomi onnistuu lähes mahdottomassa ja selviytyy Vancouverin olympiakisoihin?

urheilu

Tässä tulee ennuste.

Jos Suomi saa paikan Vancouveriin, Uusipaavalniemi aloittaa hurjan mediamylläkän. Hampaisiin joutuvat Suomen curlingjoukkue ja Suomen Olympiakomitea. Tilanne muistuttaa purjehtija Sari Multalan valintakohua Pekingin kynnyksellä.

Uusipaavalniemi vaatii muutoksia Suomen curlingjoukkueen miehistöön. Uusipaavalniemi pyrkii itse kapteeniksi. Avuksi kelpaavat Wille Mäkelä, Kalle Kiiskinen ja kenties Teemu Salo. Nykyryhmästä Jani Sullanmaan ja Jari Rouvisen taidot eivät riitä Uusipaavalniemen peleihin.

Vaatimukset viedään olympiakomitean valmennuksen johtajan Kari Niemi-Nikkolan pöydälle. Keskustan kansanedustaja vetoaa näyttöihinsä. Listalta löytyvät muun muassa Salt Lake Cityn 5:s sija, Torinon olympiahopea ja tuoreimpana MM-kisojen 6:s sija 2007.

Curlingjoukkue on eri mieltä. Se vaatii olympiapaikkaa nykyiselle miehistölle. Kerrotaan, ettei kukaan suostuisi töykeän Uusipaavalniemen rinnalle pelaamaan. Tämä on harmin paikka Niemi-Nikkolalle. Niskaan uhkaa tulla jälleen amatöörin leima, on päätös mikä tahansa.

Niemi-Nikkola huutaa apua Olympiakomitean hallitukselta, joka siunaa lopullisen olympiajoukkueen.

Uusipaavalniemi nauttii tästä pelistä. Hän on ennakoinut, etteivät päättäjät uskalla kaataa aikakauden ikonia. Arkistoista kaivetaan tieto, että vuodesta 1991 Suomi on menestynyt kovissa kisoissa vain Uusipaavalniemen johdolla.

Kansan silmissä hän on Uusis, M-15, U-15 ja tietenkin Mr. Curling.

Kukaan ei kuitenkaan tiedä, kuka hän oikeasti on. Maailman paras kippari? Surkein?

Mahdotonta sanoa.

Suomen curlingjoukkueen tulevaisuutta ei osaisi valottaa edes ennustaja.

Petri Sjöblom

Lähteet: kirjoittaja on YLE Urheilun toimittaja

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat