Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nummela ja Horttana Vuoden parhaat yksilövalmentajat

Suomen Valmentajat ry on palkinnut kuluneen vuoden ansioituneimpia valmentajia Helsingissä. Yksilölajeissa Vuoden miesvalmentajana palkittiin Matti Nummela ja Vuoden naisvalmentajan palkinnon pokkasi Virpi Horttana.

urheilu

VUODEN 2008 PARHAAT VALMENTAJAT

Vuoden naisvalmentaja yksilölajit - Virpi HorttanaTaitoluisteluvalmentaja Virpi Horttana toimii päävalmentajana Espoon Jäätaitureissa ja hänen valmennettavansa ovat voittaneet monia SM-mitaleja, heistä kirkkaimpina tähtinä vielä juniori Jenni Vähämaa ja Laura Lepistö, joka saavutti kauden aikana EM-pronssia.

Vuoden miesvalmentaja yksilölajit - Matti Nummela

Matti Nummelan valmennettavan meriittilistalta löytyy menestys Pekingin Olympialaisissa. Vuoden 2008 yksilölajien miesvalmentaja on haulikkoammunnan trapissa kultaa voittaneen Satu Mäkelä-Nummelan henkilökohtainen valmentaja.

Vuoden naisvalmentajat joukkuelajit - Kaisa Nieminen

Vuoden naisvalmentaja joukkuelajeissa on muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa Budapestissa kultaa voittaneiden Rockettesien ja junioreiden epävirallisen MM-kilpailun WCCJ-mestaruuden voittaneen Team Fintasticin valmentaja Kaisa Nieminen. Hän on voittanut tittelin aikaisemmin vuosina 2001 ja 2005.

Vuoden miesvalmentaja joukkuelajit - Doug Shedden

Doug Shedden palkittiin joukkuelajien miesvalmentajan tittelillä jääkiekkoilun MM-lopputurnauksessa pronssille yltäneen Suomen miesten maajoukkueen menestyksen ansiosta.

Vuoden vammaisurheiluvalmentaja - Erkki Helanoja

Tämän vuoden vammaisurheiluvalmentajan urheilija on Pekingin paralympialaisissa kultaa keihäänheitossa ja hopeaa kuulantyönnössä saavuttaneen Markku Niinimäen henkilökohtainen valmentaja Erkki Helanoja.

Vuoden lähivalmentaja - Veikko Sinisalo

Lähivalmentajia yhdistää valmennussuhteen pitkäaikaisuus ja päivittäinen valmennustyö valmennettaviensa kanssa. Tänä vuonna Vuoden Lähivalmentajaksi valittiin Veikko Sinisalo, joka huipensi viiden vuoden projektin Pekingin Olympialaisissa menestykseen. Olympiahopeaa soutaneessa joukkueessa olivat Minna Nieminen, Sanna Stén, Ilona Hiltunen.

Vuoden urheiluteko - Markku Kanerva

Vuoden 2008 valmennusteoksi on valittu Suomen alle 21-vuotiaiden joukkueen valmentaminen jalkapalloilun alle 21-v. EM-lopputurnaukseen. Historiallisesta saavutuksesta palkitaan valmentaja Markku Kanerva.

Vuoden urheilutoimittaja - Vesa Laitinen

Siitä lähtien, kun on valittu Vuoden valmentajia, on valittu myös vuoden urheilutoimittajia. Valinnassa on kiinnitetty erityinen huomio toimittajan tapaan tuoda esiin valmentamista ja valmentajuutta.

Tänä vuonna vuoden urheilutoimittajan tittelin saa perusteellisesta taustatyötä tekevä, asioihin perehtyvä ja uusia näkökulmia raikkaasti esiin nostava toimittaja, joka toimi tiiminsä päällikkönä Pekingin olympialaisissa. Vuoden 2008 urheilutoimittaja on Aamulehden toimituspäällikkö, urheilutoimittaja Vesa Laitinen.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat