Suora

  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja
  • Jääkiekon U18 MM: CAN - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, Kanada - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lehtinen valmis jatkamaan Lontooseen

Match race -luokka valittiin Ynglingin tilalle Lontoon vuoden 2012 purjehduksen olympiaohjelmaan. Luokan venetyyppi on Elliot 6m, jossa on Ynglingin tapaan kolmihenkinen naismiehistö. Suomen harvoihin huippupurjehtijoihin lukeutuva Silja Lehtinen on siirtymässä pysyvästi match race -kippariksi.

urheilu

Silja Lehtinen oli tyytyväinen, että Elliot 6m -vene valittiin Lontoon olympiakisoihin. Lehtinen kuuluu maailman rankingissä kymmenen parhaan match race -purjehtijan joukkoon.

- Suomessa on todella hyvä taso matchissä ja meillä on edellytykset ihan mihin vain. Hyvältä pohjalta tässä lähdetään, Lehtinen totesi YLEn haastattelussa.

- Homma on nyt vakaammalla pohjalla kuin mitä se Pekingissä oli. Pääsimme ynglingissä kahdessa vuodessa kärjen tuntumaan, mutta nyt tässä on huomattavasti enemmän aikaa Lontooseen, joten homma on paljon vakaammalla pohjalla. Edellytykset Lontoota ajatellen ovat paljon paremmat, Pekingin olympiakisoissa ynglingissä 11. sijalle purjehtinut Lehtinen pohti.

- Neljä vuotta on pitkä aika, mutta eiköhän Suomessa aleta jo ensi kesänä rakentamaan pohjaa Lontoota ajatellen.

Ensi vuoden MM-kisoissa Lehtisen venekunta, johon kuuluu pitkäaikaiset gastit Maria Klemetz, Livia Väresmaa ja Viivi Fleming-Lehtinen, puolustaa MM-pronssiaan Ruotsissa. Lehtisen match race -miehistöä on valmentanut Ville Väresmaa.

Match race -purjehduksessa purjehditaan muista olympialuokista poiketen vene venettä vastaan -periaatteella.

Pekingin olympialaisissa Lehtisen venekunta edusti Suomea Yngling-luokassa sijoittumalla 11:nneksi. Kultaa voitti Iso-Britannia.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat