Venäläinen llja Redin kilpailukieltoon

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry on langettanut kahden vuoden kilpailukiellon venäläiselle Ilja Redinille dopingin käytöstä. Trojansissa pelannut Redin antoi positiivisen metandienonin aineenvaihduntatuotetta sisältäneen näytteen 25. elokuuta.

Redin edusti viime kaudella Vaahteraliigassa Turku Trojansia. Redin on myös pelannut Venäjän maajoukkueessa.

Liiton puheenjohtaja Roope Noronen totesi positiivisen tuloksen olevan esimerkki testausjärjestelmän tarpeellisuudesta.

- Valitettavasti tämä on ainoa tehokas ja toimiva tapa saada väärinkäyttäjät pois lajin parista, puheenjohtaja Noronen lisäsi.

- Kilpailusääntöjemme mukaisesti seura saa automaattisesti 2 000 euron sakon, vaikka ei olekaan tapauksessa syyllistynyt mihinkään.Kilpailusääntöjen mukaan ottelun tulosta ei muuteta, Noronen sanoi.

Turku Trojans on purkanut pelaajasopimuksen Redinin kanssa välittömästi saatuaan tietää dopingrikkeestä ja harkitsee mahdollisia lisätoimia.

Trojansin manageri Kim Grönlund tuomitsee dopingin käytön.

- Trojans ei hyväksy dopingin käyttäjiä seurassaan, mutta yksittäisten pelaajien valvonta seuran puolelta on erittäin vaikeaa. Kaikki pelaajamme allekirjoittavat pelaajasopimuksessa sitoumuksen olla käyttämättä dopingia, mutta koskaan ei tiedä mitä yksittäinen pelaaja vapaa-ajallaan tekee.