KalPa isännöi loppuunmyytyä kärkikamppailua

Jääkiekon SM-liigan kärkikaksikko KalPa ja JYP taistelevat pisteistä tämän illan kierroksella Kuopiossa. Kiekkokuume on vallannut savolaiset, ja Niiralan montussa pelattava kärkikamppailu on loppuunmyyty. Halliin mahtuu 5 225 katsojaa.

urheilu

- Paha peli. JYP ei yleensä pelaa kahta huonoa ottelua peräkkäin, KalPan kakkosketjun pisterohmu Aatu Hämäläinen tiesi Savon Sanomien haastattelussa. Hämäläinen viittasi JYPin surkeaan esitykseen viime lauantain Pelicans-mittelössä.

KalPa ja JYP keikkuivat yhdessä SM-liigan kärkipäässä viimeksi 1990-luvun alkuvuosina. Kysymykselle entisaikojen hegemoniaotteluista 21-vuotias Hämäläinen saattoi vain naurahtaa.

- Voi olla, että olen joitakin pelejä ollut katsomassa, mutta en minä niistä mitään muista, nuorukainen hymähti.

Tällä kaudella KalPa ja JYP ovat kohdanneet kolme kertaa. JYP on hakenut kaksi kertaa pisteet Kuopiosta, KalPa puolestaan ryöväsi voiton Hippokselta. JYP on voittanut 3-1 ja 3-2, KalPan voittolukemat kirjattiin 3-2.

Sairaslistojen osalta etu on KalPalla. JYPiltä puuttuvat Pekka Tuokkola, Jouni Virpiö, Kalle Kaijomaa, Samuli Piiroinen ja Kalle Koskinen. Piiroisen kausi lienee paketissa, Koskista puolestaan odotellaan kokoonpanoon ensi viikolla. Muiden kanssa edetään päivä kerrallaan.

KalPan rivistä puuttuu ainoastaan kaksi miestä: olkapäätään poteva pitkäaikaispotilas Jussi Timonen sekä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelaava Teemu Hartikainen.

Lahdessa vastakkain ovat Pelicans ja Tappara. Tapparan Janne Ojanen on enää pisteen päässä Arto Javanaisen SM-liigan kaikkien aikojen piste-ennätyksestä. Nouseeko Ojanen tänään tilaston kärkimieheksi?

Tiistain kierroksen kentälliset (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE, Savon Sanomat, Keskisuomalainen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat