1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Yksi NBA:n houkuttelevimmista paikoista vapautui

Marc Iavaronista tuli jo seitsemäs potkut saanut valmentaja koripallon NBA-liigassa, kun Memphis Grizzlies ilmoitti 1,5 vuoden yhteistyön päättymisestä. Tilapäisluotsiksi nimettiin apuvalmentaja Johnny Davis, mutta hän ei jääne pitkäaikaiseksi korvaajaksi.

- Marc antoi kaikkensa organisaatiollemme päävalmentaja. Lisäksi hän edusti seuraa ammattimaisesti, GM Chris Wallace kiitteli.

Memphis aloitti kautensa rohkaisevasti, mutta viimeisistä 17 ottelustaan se on voittanut vain 15. Niinpä toista kauttaa Memphisiä luotsanneen Iavaronin saldoksi jäi surkeahko 33 voittoa ja 90 tappiota.

Räpellyksestä huolimatta Memphisiä pidetään kuitenkin melko houkuttelevana työpaikkana, koska sillä on kasapäin lupaavia nuoria pelaajia. 22-vuotias laituri Rudy Gay on yksi liigan lupaavimmista pelaajista, ja lisäksi peräti kolme avausviisikon miestä - sentteri Marc Gasol, takamies O.J. Mayo ja laituri Darrell Arthur - on tulokkaita.

Huhujen mukaan Dallas Mavericksia luotsaava Avery Johnson olikin lähellä sopimusta Memphisin kanssa, mutta hylkäsi sen kuitenkin. Dallas on yksi NBA:n kärkijoukkueista. Kuumimmaksi ehdokkaaksi Iavaronin pitkäaikaiseksi korvaajaksi onkin nostettu Milwaukee Bucksin apuvalmentaja Lionel Harris.