1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Allsport: Kärynneet ovat venäläisiä

Venäläinen Allsport-uutistoimisto kertoo, että tiistaina Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton mukaan kärynneet ampumahiihtäjät ovat venäläisiä. Allsportin mukaan kaksi venäläisnaista ja yksi -mies olisi kärynnyt veridopingista.

Venäläisnaiset ovat menestyneet tällä kaudella maailmancupissa hyvin. Jekaterina Jurjeva on ykkösenä, Svetlana Sleptsova viidentenä ja Albina Ahatova kuudentena.

Näistä Sleptsova ja Medvetseva eivät olleet enää mukana Anterselvan osakilpailuissa toissa viikonloppuna. Sleptsova tosin oli ilmoitettu pikakisaan mutta jäi viime hetkellä pois kertomatta sen tarkempaa syytä vetäytymiseensä.

Hieman kauempana maailmancupin kokonaistilanteessa ovat Olga Tshaitseva (15:s) ja Olga Medvetseva (17:s). Medvetseva kärysi tyttönimellään Pyleva Torinon olympiakisoissa vuonna 2006.

Miesten venäläisiä kärkinimiä maailmancupissa ovat viidentenä oleva Maksim Tshoudov, Ivan Tsheresov (9:s) ja Nikolai Kruglov (18:s). Tsheresov joutui Oberhofissa viiden vuorokauden karanteeniin liian korkean hemoglobiinin takia. Hänellä oli tosin samanlainen ongelma myös viime kaudella.

Venäjän liitto kiistää väitteet

Venäjän ampumahiihtoliitto RBU kiistää väitteet, että kiinnijääneet ampumahiihtäjät olisivat venäläisiä.

- RBU ei ole saanut tietoa virallista tietoa, että venäläiset ampumahiihtäjät olisivat jääneet kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä. Kansainvälisen ampumahiihtoliiton tiedotteessa ei puhuta urheilijoiden kansallisuudesta, RBU:n tiedottaja Dimitri Lojev sanoi.