1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ryynänen yhdistetyn mestari Lahdessa

Ounasvaaran Hiihtoseuran Janne Ryynänen voitti yhdistetyn SM-kultaa Lahdessa. Hopean otti Jaakko Tallus ja pronssin Ville Tuppurainen. Mäen ykkönen Anssi Koivuranta ei hiihtänyt.

Maailmancupia johtava Koivuranta säästi paukkujaan myöhempiin maailmancupin osakilpailuihin. Cupin seuraavat osakilpailut ovat jo loppuviikolla Itävallan Seefeldissä. Koivuranta on ainoa suomalainen, joka kilpailee Seefeldissä.

Koivurannan jätettyä kilpailun kesken mestariksi nousi mäkiosuuden toiseksi sijoittunut Janne Ryynänen. Ryynänen kukisti reilulla minuutilla hopeamies Talluksen. Ryynäsen etumatka Tallukseen oli suurin piirtein samaa luokkaa jo mäen jälkeen, joten kovaa kamppailua 10 km:n hiihto-osuudella ei nähty.

- Sain mukavasti hiihtää omaa vauhtiani, ja voimia jäi hyvin loppumatkallekin. Kilpailu on aina hyvää treeniä, siinä on aina enemmän pelissä kuin missään harjoituksissa, Suomen mestari kommentoi.

Yhdistetyn MM-joukkueeseen on jo valittu Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta, Janne Ryynänen ja Jaakko Tallus. Viides kisapaikka on päävalmentaja Kimmo Savolaisen mukaan yhä täyttämättä.

- Tuppurainen (SM-pronssia) oli tänään hienossa vireessä. Mietimme tilannetta ja teemme sunnuntaina ratkaisut valinnasta. Seuraamme nuorten MM-kisojen tuloksia, siellä Jim Härtullin kunto kiinnostaa, Savolainen kertoi.

Härtullin kanssa viidennestä MM-kisapaikasta kamppailevat Ville Tuppurainen ja Ville Kähkönen.

SM-KILPAILUT / LOPPUTULOKSET

  1. Janne Ryynänen

  2. Jaakko Tallus + 1.02,5

  3. Ville Tuppurainen + 1.45,6

  1. Ville Kähkönen + 2.37,9

  2. Aldo Leetoja + 3.24,8

  3. Joni Karjalainen + 4.14,0

  4. Mikke Leinonen + 4.50,8

  5. Jussi Salo + 5.58,1

Mäkiosuuden ykköseksi hypännyt

Anssi Koivuranta ei lähtenyt

hiihtämään.