Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari

Naantali Davis Cup -ottelun pelipaikka heinäkuussa 2009

Tenniksen Davis Cup käynnistyy Suomen osalta vierasottelulla Koldingissa, Tanskassa 6.-8.3. Ottelu on Euroopa-Afrikan II ryhmän ensimmäistä kierrosta.

urheilu

Tanska - Suomi -ottelun voittaja kohtaa toisella kierroksella heinäkuussa 10.-12.7. voittajan ottelusta Monaco-Montenegro. Myös näiden otteluiden häviäjät kohtaavat samana viikonloppuna, tuon ottelun panoksen on säilyminen II ryhmässä.

Suomi ei ole kohdannut Davis Cupissa Montenegroa eikä Monacoa, joten pelipaikka arvottiin. Arpa heitti kotiottelun Suomelle, tulipa vastaan Monaco tai Montenegro.

Viidessä kaupungissa, Helsingissä, Kotkassa, Naantalissa, Oulussa ja Tampereella, liiton jäsenseurat olivat kiinnostuneita heinäkuisen Davis Cup -ottelun järjestelyistä.

Liiton hallitus valitsi näistä Naantalin. Ottelun käytännön järjestelyistä liiton kanssa vastaavat varsinaissuomalaiset tennisseurat, joista vetovastuussa on turkulainen TVS-Tennis.

Ottelut pelataan Kirkkopuiston tenniskentillä keskellä Naantalin vanhaa kaupunkia. Vilkkaan kesäkaupungin pääkentän ympärille rakennettavien 1500:n katsojan lehtereiden odotetaan täyttyvän 10.-12.7. Kirkkopuiston tenniskentillä on pelattu Finnish Satellite Circuitin Masters-turnaukset kolmesti, vuosina 1993, 1994 ja 1997.

Helsingin lisäksi Davis Cup-maaotteluita on järjestetty Tampereella vv. 1995, 1997 ja 2007, Turussa sisäkentillä 2002 ja Hangossa vv. 2006 ja 2008.

Tanska-Suomi -ottelu on Suomen 105. DC-ottelu. Ensimmäisen ottelunsa Suomen miesten joukkue pelasi vuonna 1928.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat