Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mikä on Harri Ollin velvollisuus mediaa kohtaan?

Ounasvaaran hiihtoseuran ja Suomen maajoukkueen mäkihyppääjän Harri Ollin käytös Liberecin MM-hiihdoissa on jälleen noussut otsikoihin. YLEn Lapin Radio tarttui asiaan ja selvitti, mikä urheilijan vastuu ja velvollisuus mediaa kohtaan oikein on.

urheilu

Olli ei ole ilmestynyt median eteen huolimatta Hiihtoliiton lupauksista, ja Iltalehden mukaan mies on muun muassa potkaissut Lehtikuvan kuvaajaa lentopallolla. Viimeksi torstaina Harri Ollin haistattelu toimittajalle taltioitui kameroille.

Minkälaisia huippu-urheilijan velvollisuudet ovat? Onko kameroiden ja mikrofonien eteen ilmestyttävä, vaikka kuinka ahdistaisi? Ovatko sponsoreiden ja median tarpeet tärkeämpiä kuin urheilijoiden toiveet? Voiko huippu-urheilijana olla, jos ei mukaudu muottiin? Ja kenen puolella ovat lajiliitot?

Tapio Nykänen haastatteli Ounasvaaran hiihtoseuran puheenjohtajaa Mauri Haatajaa. FIS:n mäkikomitean jäsenen Jouko Törmäsen tavoitti Tapio Räihä.

Lähde: Lapin Radio

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat