Suora

  • Voimistelun SM, telinevoimistelun telineloppukilpailut
  • Korisliiga, miesten 5. loppuottelu Kauhajoki - Kouvot
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheilukierros
  • Keilailun SM-kilpailut
  • Urheiluruutu
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu

Suomelle kolme mitalia MM-hiihtosuunnistuksen avausmatkalta

Hannele Tonna juhlii hiihtosuunnistuksen naisten sprintin MM-kultaa Japanin Rusutsussa. Miesten kilpailussa Suomi valloitti kaksi palkintokorokesijaa.

urheilu

Tonna jätti toiseksi tulleen Ruotsin Helene Söderlundin 17 sekunnin päähän. Pronssi meni Venäjän Tatjana Vlasovalle.

Alkuvuodesta järjestetyissä PM-kilpailuissa Tonna voitti sprintistä hopeaa ja hän kertoo, että nyt haussa oli samanlainen hyvä suoritus.

- Pyrin saamaan saman fiiliksen kuin PM-sprintissä. Lähdin kisaan rennosti, mutta skarppina. Mielessä pyöri koko ajan, että virheettömästi pitää mennä, Tonna kertoi.

- On tätä haettu. Nyt on hyvä olo. Meni muut matkat miten meni, nämä kisat on nyt pelastettu, neljännen kerran hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuihin osallistunut Tonna summasi.

Naisten kilpailussa toiseksi paras suomalainen oli viidenneksi sijoittunut Liisa Anttila, joka jäi kullasta 22 ja mitalista vain 2 sekuntia.

Hanna-Maija Mäkelä oli seitsemäs ja Marttiina Joensuu yhdeksäs. Osallistua oli 39.

Miesten kulta jäi viiden sekunnin päähän

Miehissä Olli-Markus Taivainen nappasi MM-hopeaa ja Staffan Tunis pronssia. Taivainen jäi kultamitalisti Andrei Lamovista (RUS) viiden sekunnin päähän.

- En voi olla kauhean pettynyt hopeaan. Ennenkin olen hopeapallilta katsonut, kun Lamov laulaa kansallislaulua, Taivainen muistelee vuoden 2006 nuorten MM-kilpailuja.

Taivainen on panostanut erityisesti sprinttiin. Hopeamitali osoittaa, että panostus on kannattanut.

- Fysiikka ja pääkoppa olivat tänään kunnossa. Kivaa oli hiihdellä, vaikka jonkin verran joutuikin ahistamaan. Aurinko paistoi ja välillä tuntui kuin olisi kotona Pellossa keväthangilla hiihdellyt.

Tunis hävisi Taivaiselle vain sekunnin.

- En päässyt heti kiinni karttaan ja alussa tuli pieni virhe. Rata sopi hyvin minulle, sillä se sisälsi selkeitä reitinvalintoja, mutta välillä sai myös luukuttaa kovaa, Tunis kertoo.

52 kilpailijan kisassa Matti Keskinarkaus oli kuudes ja Teemu Köngäs 12:s.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat