Romar toi Suomelle historiallisen alppimitalin

Andreas Romar on saavuttanut syöksylaskun pronssia alppihiihdon nuorten MM-kisoissa Saksan Garmisch-Partenkirchenissä. Romarin pronssi on Suomelle kaikkien aikojen ensimmäinen alppihiihdon MM-mitali syöksylaskussa.

urheilu

Aiemmin junioreiden MM-kisoissa mitaleille ovat laskeneet Janne Leskinen, Tanja Poutiainen, Petteri Kantola ja Marcus Sandell. Tasaisissa oloissa jäisellä pohjalla käyty syöksykilpailu toi Romarille pitkään odotetun palkintosijan arvokilpailussa.

- Olen jo pitkään tiennyt itse, että vauhti riittää ja treeneissä on tullut hyviä laskuja, mutta siisti fiilis, että kerrankin pystyi näyttämään oikeaan paikkaan muille oman laskukyvyn, Romar kertoi.

Romar uskoo suomalaisten pärjäävän jatkossakin vauhtilajeissa niin kuin tämän päivän suoritus osoitti.

- Laskusta jäi sellainen fiilis, että olisi jopa voinut kiristää, mutta eihän sitä koskaan voi tietää miten seuraavat käännökset olisivat sitten menneet, hän kertasi.

Romar hävisi kilpailun voittaneelle Italian Andy Plankille 0,26 sadasosaa. Plankin loppuaika maalissa oli 1.39,06. Romarin mukaan Suomi voi tulevaisuudessa olla vauhtilajimenestyjä siinä missä Ruotsi ja Norjakin. Tuoreen arvokisamitalistin ensikauden strategia on vielä auki, mutta tulevaisuudessa vaasalaisnuorukainen nähdään myös vauhtilajistarteissa.

- Ensi vuoden kilpailuaikataulu on vielä auki, mutta jos vauhtilajit kulkevat yhtä hyvin jatkossakin, aion laskea kisoja mahdollisuuksien mukaan. Tulevaisuuden kannalta tämän päivän menestys antanee paljon tarvittavaa itseluottamusta myös tekniikkalajeihin.

Junioreiden MM-kilpailuissa laskettiin keskiviikkona myös naisten ja miesten supersuurpujottelut. Sanni Leinonen sijoittui naisten kilpailussa 22:nneksi.SYÖKSYLASKUN KÄRKIKOLMIKKO

  1. Andy Plank ITA 1.39,06
  2. Dominik Paris ITA +0,12
  1. Andreas Romar FIN +0,26

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat