1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ampumahiihtoliitto vaitonainen Variksen kohtalosta

Suomen Ampumahiihtoliitto haluaa nostaa Kaisa Variksen mahdollisen paluun kilpaurheiluun yhteiskunnalliseen keskusteluun. Liitto on ollut hyvin vaitelias sen jälkeen, kun Urheilun Kansainvälinen välitystuomioistuin kumosi Varikselle annetun elinikäisen kilpailukiellon.

Suomen Ampumahiihtoliitto oli tiistaina pidetyn liiton hallituksen kokouksen jälkeen varsin laimea kannanotossaan.

- Kyllä tässä on varmaan sääntöjen tarkistamisen paikka. Kyllä monelle varmaan jää asioita mielen päälle, että onko tässä ollut jotain pykäliä, joissa ei ole saatu tätä asiaa katsottua kuten monen mielestä on näyttänyt. Juridiikkaan en ota kantaa, siinä luotan ammattilaisiin, Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki sanoi.

Ampumahiihtoliitto pyrkii ottamaan Kaisa Varis -asiassa aikalisän. Se haluaa laajentaa keskustelua laajemmalle, yhteiskunnalliselle tasolle.

- Tämä on varmaan yhteiskunnallisesti tärkeä asia urheilulle, jotta voidaan tulevaisuudessa edetä puhtaamman urheilun puolesta, Lähdesmäki mietiskeli.

Kansainvälinen välitystuomioistuin CAS kumosi Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton IBU:n Varikselle antaman elinikäisen kilpailukiellon maaliskuun puolivälissä. CAS totesi päätöksessään, että IBU teki sääntörikkomuksen Varikselta otetun B-dopingnäytteen analysoinnissa. B-näyte avattiin ilman, että Variksen nimeämä asiantuntija oli paikalla.