1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

OrPo finaaleihin tylysti voitoin 4-0

Vanajan RC:n finaaliputki päättyy yhdeksän kauden jälkeen naisten lentopalloliigassa. Oriveden Ponnistus oli selkeästi vahvempi suoraan neljässä ottelussa, eikä hämeenlinnalaisille jäänyt jossiteltavaa. Viimeisen pelin erälukemat kirjattiin Hämeenkaaressa OrPolle 3-1 (25-20, 22-25, 25-22, 25-15).

Orivesi ansaitsi voittonsa kaikilla rintamilla. Ratkaisijoita riitti Vanajaa leveämmällä rintamalla, mutta ennen kaikkea vieraiden taistelutahto oli omaa luokkaansa. Valmentaja Jukka Koskinen paljasti pelin jälkeen, että OrPon paras pistenainen Allie Griffin (16, +3) pelasi poskiontelon tulehduksessa ja kuumeessa viimeiset kolme peliä. Kapteeni Jenni Petäjäjärveltä taas puhkesi edellisessä ottelussa tärykalvo.

- En olisi ikinä uskonut, että sarja menee 4-0. Uskoin, että me voitetaan, mutta suoraan neljässä, hämmästeli OrPon valmentaja Jukka Koskinen.

Koskinen kuitenkin muistutti, että kaksi edellistä peliä olisi voinut päättyä kummin päin tahansa. Itse asiassa hän ei olisi pistänyt edes pahakseen yhtä tai kahta ottelua lisää.

- Tämä sarja oli meille tärkeätä aikaa pelillisen kehityksen suhteen. Mutta olemmeko vielä valmiita Salon kaatamiseen finaaleissa, se jää nähtäväksi. Vanajan kaataminen on kuitenkin kova juttu suomalaisessa naislentopallossa.

Vanaja kaatui vastaanottoon

Vanajan valmentaja Teemu Sarna summasi joukkueensa kaatuneen heikkoon vastaanottopeliin.

- Se on ollut meidän ongelmana. Tänään neljännessä erässä meidän vastaanotosta tehtiin reikäjuustoa, siitä ei jäänyt oikeastaan mitään jäljelle, Sarna pyöritteli päätään.

OrPo syötti ottelussa peräti 20 ässää. Syöttäjänä kunnostautui erityisesti Merja Korhonen (15, +7). Myös Nette Tuominen (14, +1) oli hyvässä vireessä. Vanajassa viime kaudella esiintynyt nuorukainen iski sopivasti myös koko ottelun ja välieräsarjan päättäneen pallon entisen kotisalinsa lattiaan.

Sarna ei tylystä lopputuloksesta huolimatta ollut maansa myynyt. Hän myönsi, että joukkueen rakentamisessa on kuitenkin jossain määrin epäonnistuttu, kun Riikka Tiilikaisen loukkaantuminen näkyi pelissä niin paljon.

- Ei kenenkään kontolle yksin voi kuitenkaan tappiota laittaa. Ei ole koskaan yhden syy, jos joukkue häviää. Suomessa ei oikeastaan muilla joukkueilla kuin Salolla ja Orivedellä löydy penkiltä kunnon reserviä, Sarna muistutti.

- Analyysien aika on vasta myöhemmin. Olemme tällä kaudella rämpineet niin syvällä, että olen ihan tyytyväinen kauteen, jos jonkinlaiset mitalit saisi kaulaan. Meillä on maksimissaan kolme peliä jäljellä, yritetään pitää porukka kunnialla kasassa loppuun asti, valmentaja viittasi näillä näkymillä viikon päästä sunnuntaina alkaviin pronssipeleihin.