Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Keskisalo ennätysvauhdissa Stanfordissa

Estejuoksun Euroopan mestari Jukka Keskisalo ja vielä nuorten sarjassa kilpaileva Tuomas Jokinen juoksivat Stanfordin kansainvälisissä kilpailuissa 10000 metrillä uudet ennätyksensä 29.07,66 ja 29.11,05.

urheilu

Keskisalon ja Jokisen uudet ennätykset ovat 10 000 metrin ratajuoksun parhaat suomalaistulokset kolmeen vuoteen. Viimeksi heitä paremmin juoksi Jussi Utriainen vuonna 2006. Keskisalo paransi aiempaa ennätystään miltei kaksi minuuttia ja Jokinenkin lähes 40 sekuntia.

Stanfordissa kilpaili myös kahden viime vuoden kotimainen tilastoykkönen Mårten Boström. Hän jaksoi Jokisen tavoin kärkijoukossa puoleenmatkaan, mutta joutui sitten keskeyttämään. Kärki ohitti 5000 metriä ajassa 14.35. Rauhallisesti aloittanut Keskisalo kiristi lopussa parhaaksi suomalaiseksi.

Rohkeasti juossut Jokinen alitti nuorten (22-v.) EM-kilpailuiden tulosrajan yli minuutilla. Samaan ikäluokkaan kuuluvista eurooppalaisista juoksi viime kesänä Jokisen uutta ennätystä paremmin vain yksi urheilija, nimittäin Etiopiassa syntynyt ja viime vuonna Turkin edustusoikeuden saanut Selim Bayrak.

Kahdessa erässä juoksi yhteensä 66 kilpailijaa. Keskisalo oli kahden erän yhteistuloksissa 29:s ja Jokinen 31:s. Yllätysvoittaja oli 22-vuotias opiskelija Dan Nunn jesuiittojen ylläpitämästä Georgetownin yliopistosta. Nunnin voittoaika oli 28.24,10.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat