Sarasoja osasi käyttää vahvuuttaan hyväksi

Lappeen Riennon Riikka Sarasoja tiesi vahvuutensa iskiessään naisten viestin ankkuriosuudella. Vapaan hiihtotavan sprinttispesialisti ratkaisi mestaruuden lappeenrantalaisille radan jyrkimmässä nousussa.

urheilu

Jyrkkä ylämäki ja kuokkanousu olivat ne elementit Kontiolahden viestiradalla, johon Riikka Sarasoja oli suunnitellut iskevänsä ankkuriosuudella. Sarasojan spruttiin eivät Aino-Kaisa Saarinen tai Maija Oravamäki pystyneet vastaamaan, ja Sarasoja sai sujutella maaliin melkein kahdeksan sekunnin erolla Saariseen.

- Tiesin, että vahvuuteni tällä radalla on se jyrkkä ylämäki ja kuokkanousu. Uskoin, että jos menee stadionille, niin varmaan hyvät mahdollisuudet ovat siinäkin, Sarasoja kertasi.

- Siinä kun päästin "Aikun" (Saarinen) ensimmäisen kierroksen jälkeen ohi, niin ajattelin, että peesaillaan sinne ja katsotaan sitten rupeaako ratkeamaan. Onneksi siinä tuli sen verran eroa, sillä olin aika puhki tuossa lopussa!

Puhki oli myös Lappeen Riennon avausosuuden hiihtänyt Anu Tähtinen, joka toi joukkueensa ensimmäiseen vaihtoon kahdeksantena.

- Aika raju oli aloitus, lähdettiin tosi kovaa hiihtämään, Tähtinen päivitteli.

- Pikkuisen jouduin antamaan toisella kierroksella periksi, mutta muuten ihan kohtuuhiihto.

Toisen osuuden hiihtänyt Mirva Rintala oli myös tyytyväinen hiihtoonsa, ainakin neljän ensimmäisen kilometrin kohdalta.

- Kun sain Joutsan Pommin kiinni, niin innostuin vähän liikaa viimeisessä ylämäessä. Pikkaisen meinasin sipata lopussa, mutta taistelin! Tiesin, että Joutsaan pitää saada eroa ja siten hyvät asemat Riikalle, tyytyväinen kultamitalisti totesi.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat