1. yle.fi
 2. Urheilu
 3. urheilu

Lepistö parhaana eurooppalaisena MM-kisojen kuudes

Laura Lepistö oli paras eurooppalainen naisten taitoluistelussa Los Angelesin MM-kisoissa. Ylivoimaiseen voittoon luisteli jo lyhytohjelman jälkeen kärjessä ollut Korean Yu-Na Kim. Susanna Pöykiö haparoi omassa vapaaohjelman suorituksessaan ja putosi sijalle 13.

Kuuman ryhmän viimeisenä luistellut, hallitseva Euroopan mestari Laura Lepistö pyllähti kerran vapaaohjelmassaan, mutta teki muuten varman suorituksen. Kuudentena lyhytohjelman jälkeen ollut Lepistö sai pidettyä sijoituksensa reilun pisteen erolla ennen Venäjän Alena Leonovaa. Pisteet 170,07 on Lepistön uusi henkilökohtainen ennätys.

- Annan itselleni tsemppipisteet siitä, että alun parin epäonnistumisen jälkeen pystyin kokoamaan itseni ja tekemään hyvän loppuohjelman. Kuudes sija on todella hieno ja 170 pistettäkin meni vihdoin rikki, Lepistö sanoi helpottuneena suorituksensa jälkeen.

Viime vuonna Lepistö oli MM-kisojen kahdeksas, mutta nyt hän sivusi kuudennelle sijallaan kaikkien aikojen parasta suomalaisnaisen sijoitusta. Kristiina Wegelius sijoittui kuudenneksi vuosina 1981 ja 1983.

EM-pronssimitalisti Susanna Pöykiö kaatui Lepistön tapaan yhden hyppynsä, eikä onnistunut muutenkaan täysin omassa suorituksessaan. Lyhytohjelman jälkeinen 12. sija heikkeni pykälällä. Pöykiö on ollut parhaimmillaan MM-kisoissa kahdeksas, vuosina 2005 ja 2007.

- En ole kovin iloinen, vaikka olenkin tyytyväinen onnistuneisiin elementteihin. Ohjelmaan jäi silti liikaa virheitä. Jaloissa hiukan painoi, vaikka valmistautuminen sujuikin hyvin ja olo oli paras mahdollinen ennen suoritusta. Odotukset olivat kuitenkin paljon korkeammalla, Pöykiö sanoi.

Tämän vuoden naisten kilpailun kärkipaikat menivät Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan. Korean Yu-Na Kim luisteli hurjat yhteispisteet 207,71 ja otti ylivoimaisen voiton. Kanadan Joannie Rochette jäi korealaisesta yli 16 pisteen päähän. Pronssia otti Japanin Miki Ando.

Suomi sai MM-kisan tuloksen johdosta ensi vuoden olympiakisoihin naisten sarjaan kaksi paikkaa.

LOPPUTULOKSET

 1. Yu-Na Kim KOR 207,71

 2. Joannie Rochette CAN 191,29

 3. Miki Ando JPN 190,38

 4. Mao Asada JPN 188,09

 5. Rachael Flatt USA 172,41

 6. Laura Lepistö 170,07

 7. Alena Leonova RUS 168,91

 8. Fumie Suguri JPN 164,58

 1. Susanna Pöykiö 153,31