1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Päälliköt puivat Kaisa Variksen kimuranttia tilannetta

Urheilun Taustapeilin päällikköillassa pohdittiin mm. Kaisa Variksen kimuranttia tilannetta. Studiossa keskustelivat Helsingin Sanomien urheilutoimituksen esimies Ari Pusa, Iltalehden urheilutoimituksen esimies Vesa Parviainen ja YLE Urheilun päällikkö Kari Mänty.

Kaisa Variksen kimurantti tapaus ja tulevaisuus herätti päälliköiden keskuudessa paljon kysymyksiä. Variksen toinen doping-tuomio kumottiin käsittelyvirheen vuoksi.

- Juridisestihan Variksella ei toista käryä tällä hetkellä ole ja periaatteessa hän on vapaa kilpailemaan siinä missä kuka tahansa muukin. Mutta, jos unohdetaan juridiikka, tämä on paljon monisyisempi juttu, Parviainen totesi.

- Esimerkiksi ketään ei voi pakottaa hänen valmentajakseen, Parviainen mietti laji-ihmisten suhtautumista Varikseen.

Pusa muistutti, että Suomi haluaa pitää oman pihansa puhtaana, eikä Varis ole siksi kovin tervetullut kilpaladuille.

- Toisaalta, jos hän palaa, olisi hyvin mielenkiitoista nähdä, miten häneen suhtaudutaan?, Pusa kysyi.

Mänty muistutti, että toimittajien ei pitäisi lähteä tuomitsemaan Varista, vaan keskustelun olisi käännyttävä isompaan kuvaan.

- Journalistien pitäisi pyrkiä analyyttisesti tarkastelemaan tätä tilannetta. Varsinainen keskustelun aihe on se, minkälaisia reaktioita hänen mahdollinen paluunsa herättää sponsorien ja kilpakumppanien keskuudessa, Mänty mietti.

Päälliköt palasivat myös lauantaiseen Suomen maukkaaseen MM-karsintavoittoon Walesista. Suomen MM-haaveiden analysoinnin jälkeen keskustelu kääntyi Suomen kokoonpanon muuttumattomuuteen viime vuosina. Stuart Baxter palkattiin aikanaan uudistamaan Suomen maajoukkuetta, Walesia vastaan Huuhkajat pelasivat kuitenkin näiden karsintojen vanhimmalla joukkueella.

- Tällä hetkellä joukkueessa on puolenkymmentä pelaajaa, jotka pelaavat viimeisiä karsintojaan, Parviainen muistutti.

- Jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia. Aikanaan Muurinen sai kritiikkiä, kun peluutti aina vain samoja pelaajia. Samoin kävi Roy Hodgsonin aikana ja nyt myös Stuart Baxter on käyttänyt samaa kaavaa, Pusa huomautti.

- Jotain sentään on tehty hyvin, kuten 21-vuotiaiden menestys osoittaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että näistä nuorista kasvaa automaattisesti semmoisia pelaajia, jotka kannattelevat Suomea esimerkiksi vuoden 2012 karsinnoissa, Mänty totesi.

Urheilupäälliköt vaihtoivat ajatuksia Taustapeilin puolituntisessa myös hiihtopiireissä vilkasta keskustelua herättäneestä väliaikalähdöstä sekä F1-kauden vallankumouksellisesta avauskilpailusta.