Suora

  • Dota 2: The International
  • Sikiöseulonta
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu

Eskon ja Berruton välieräpaikka jäi viimeisen pelin varaan

Mikko Esko jatkaa ainoana suomalaismiehenä Italian lentopalloliigan pudotuspelejä, mutta hänelläkin pelien jatkuminen on enää viimeisen kortin varassa.

urheilu

Esko ja Montichiarin valmentaja Mauro Berruto joutuivat kotikentällään tunnustamaan Cuneon tottuneemmaksi pudotuspelien pelaajaksi, kun oma joukkue hävisi 0-3 (22-25, 21-25, 22-25).

Piemontelaisvastustaja Cuneo tasoitti näin otteluvoitot 2-2:een. Ratkaiseva puolivälierä pelataan Cuneossa ensi keskiviikkona.

- Harmittaa todella paljon, kun emme pystyneet hyödyntämään kotietua, hyvän pelin pelannut passari Mikko Esko myönsi.

- Vaikka koko kausi on pelattukin paineiden alla, niin tämä oli vain sittenkin uutta. Kukaan meistä ei ole vielä ollut tässä tilanteessa. Paineet näkyivät selvästi, Esko jatkoi.

Brescian provinssin pikkukaupungin halliin saapui tällä kertaa neljätuhatta katsojaa, kun toisessa ottelussa Montichiarin voittopelin yleisömäärä oli lähes 5 500.

Cuneo käänsi tähänastiset asetelmat päälaelleen esimerkiksi torjuntapelissä. Tällä kertaa lukemat olivat torjuntapisteissä sen hyväksi 8-3. Muuten peli oli kuitenkin kohtuullisen tasaista. Montichiari menetti silti toisenkin katkaisun paikkansa puolivälieräsarjassa.

- Cuneo ansaitsi täysin voittonsa. Nyt pannaan vain kaikki peliin viimeiseen otteluun, josta tulee varmasti kova taistelu jatkopaikasta. Periksi ei taatusti anneta, Esko sanoi.

Muut puolivälieräsarjat ovat jo ratkenneet. Välierät alkavat ensi viikonloppuna ja mahdolliset viidennet pelit ovat ohjelmassa vapunpäivänä.

Saara Eskon joukkueelle kotietu puolivälieriin

Saara Eskon edustama Busto Arsizio hankki niskalenkin tulevasta puolivälierävastustajastaan Jesistä Italian liigan runkosarjan päätöskierroksella.

Busto Arsizio kesytti kesytti Jesin vieraskentällä 3-1 (25-23, 21-25, 25-16, 35-33) ja ryöväsi voittonsa ansiosta kotiedun pudotuspeleihin.

Busto Arsizio nousi neljänneksi ja lunasti tällä sijoituksella paikan ensi kauden CEV-cupiin.

- Seurajohto oli jo tosi onnellinen eurocup-paikasta, mutta joukkueen nälkä on kasvanut syödessä. Meillä on kova hinku ainakin välieriin, Esko innostui.

Kotietu tarkoittaa italialaisen tavan mukaan sitä, että Busto Arsizio aloittaa puolivälierät keskiviikkona vieraskentällä. Busto Arsizio emännöi toisen ja mahdollisen kolmannen kamppailun. Välieräpaikka heltiää kahdella voitolla.

Esko muodosti tutusti Busto Arsizion tehokaksikon Tereza Matuszkovan kanssa. Esko takoi 17 pistettä ja ottelun parhaaksi valittu Matuszkova 20.

- Saumaton yhteispeli on meidän vahvuutemme. Jesillä on paperilla kovempi jengi kuin meillä, mutta silti olemme lyöneet joukkueen jo kolme kertaa, Esko tuumi.

Vahva torjuntapeli oli Busto Arsizion valtti. Eskon joukkue vei torjuntapisteet peräti 17-6. Suomalaislaituri otti kolme hienoa torjuntaa.

Eskon akillesjännevaivat ovat hellittäneet, kun harjoitustahti on pudonnut tuntuvasti kauden ratkaisupelien aattona.

- Jalka ei vaivaa enää ollenkaan. Tai jos vaivaakin, sitä ei parane ajatella tässä vaiheessa. Nyt pelataan, Esko painotti.

Matti Oivasen Beauvaisin kausi saattaa loppua

Maajoukkueen keskitorjujan Matti Oivasen mestarien liigassakin mukana olleen joukkueen Beauvaisin kausi saattaa loppua jo Ranskan liigan runkosarjaan.

Beauvais hävisi toiseksi viimeisellä kierroksella kelvottomalla esityksellä pudotuspelipaikasta epätoivoisen kovasti rimpuilevalle Setelle 1-3 (19-25, 14-25, 25-17,13-25).

Ennen päätöskierrosta Beauvais on seitsemäntenä 36 pisteellä. Saint-Quentin on pisteen päässä, Montpellier kahden ja Sete kolmen pisteen päässä.

Beauvais isännöi viikon kuluttua päätöskierroksella sarjanelosta Tourcoingia. Saint-Quentin puolestaan vierailee viidentenä olevan Toulousen luona, Montpellier sarjakakkosen Paris Volleyn luona ja Sete pelaa kotonaan AS Cannesia vastaan.

- Pelasimme Sete-ottelussa surkeasti yhtä erää lukuun ottamatta. Vastustaja oli toki selkeästi meitä parempi, Oivanen totesi.

Suomalainen oli ainoita Beauvaisin valopilkkuja tehden 12 pistettä kolmen torjunnan ja yhdeksän hyökkäyspisteen myötä. Joukkueen slovakkihakkuri Pavel Bartik jäi tällä kertaa alle 20 pisteen tehden 19. Viron maajoukkuemies, ex-napakettu, Kristjan Õuekallas hyytyi vaihtoon toisessa erässä tehtyään vain kaksi pistettä.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat