Auraus jää pois Olympia-ajosta

Vuoden 2008 paras suomenhevonen, Olympia-ajon voittaja ja ravikuninkuuskilpailun kakkonen Auraus ei osallistu ensi lauantaina Lahden Jokimaalla ajettavaan viidenteen Olympia-ajoon.

- Yhdeksänvuotias ori on penisilliinikuurin jäljiltä puolikuntoinen, eikä sillä ole järkeä lähteä mukaan Olympia-ajon kaltaiseen kivenkovaan kilpailuun, kertoi päätöksen poisjäännistä tehnyt valmentaja Mikko Särkelä.

Olympia-ajoon osallistuvat muun muassa vuoden 2005 voittaja Saran Salama, 2006 ja 2007 kilpailun voittanut sekä urallaan noin 1,5 miljoonaa euroa tienannut ruotsalainen Järvsöfaks ja norjalainen huippuhevonen - Järvsöfaksin poika - Åsajerven.

Olympiaravit järjestetään Olympiakomitean ja Fintoto Oy:n yhteistyönä.

- Fintoto haluaa viestittää laajalle yleisölle, että raviurheilu on koko kansan laji. Myös Olympiakomitean urheilijat edustavat isoa joukkoa. Miksi nämä eivät voisi nivoutua yhteen, Fintoton myyntipäällikkö Tero Vienonen toteaa.

Olympiakomitean markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jari Elo sanoi, että tapahtuma on OK:lle merkittävää varainkeruuta. Elon mukaan OK:lle on tärkeää tuoda olympiaurheilua näkyville toisenlaisen urheilun yhteydessä.