Liigacup huipentuu keskiviikon finaaleihin

Jalkapallon kotimainen liigacup huipentuu keskiviikkona Vantaalla. Miesten loppuottelussa kohtaavat Tampere United ja Helsingin Jalkapalloklubi. Naisten kamppailussa kohtaavat HJK ja FC United.

- Vastakkain on kaksi hyvää joukkuetta. Ottelun cup-luonne tekee sen, että ensimmäisen maalin merkitys on suuri. Kun pelataan vain voitosta, alakynteen jääneen joukkueen on satsattava lisää hyökkäykseen ja se avaa yleensä ovia molemmissa päissä, Tampere Unitedin päävalmentaja Ari Hjelm toteaa seuran verkkosivuilla.

HJK:n luotsin Antti Muurisen mukaan tamperelaisjoukkue on kovassa kunnossa. Hjelmin suojatit voittivat liigacupin alkulohkonsa ja ovat pelanneet mallikkaasti. Puolivälierissä kaatui FF Jaro ja välierissä Turun Palloseura.

- Uskon myös, että me olemme päässeet kovaan kuntoon, joten ottelusta tulee varmasti tiukka. Se on myös hyvä juttu Veikkausliigan avausta ajatellen. Huomisesta tulee kiihkeä ja kova ottelu, joka purkaa avausotteluihin yleisesti kasvavaa painetta, päävalmentaja Antti Muurinen kertoo HJK:n verkkosivuilla.

HJK voitti TamU:n tavoin liigacupin alkulohkonsa ilman tappioita. Helsinkiläiset pudottivat puolivälierissä FC Lahden ja välierissä IFK Mariehamnin.

Jalkapallon Veikkausliiga käynnistyy ensi lauantaina kolmella ottelulla. Viime vuonna liigacupin voittanut FC Inter valloitti lopulta myös liigamestaruuden.