1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Soppakuurille, mars!

Toimittaja kuntoon -projekti on päässyt jälleen parin viikon laiskuuskohtauksen jälkeen uuteen nousuun. Nyt on takana hieman yli puolet urakasta, joten on aika kääntää uusi vaihde kuntoremontissa.

Saksan reissun jälkeinen viikko meni raskaasta työrupeamasta toipuessa. Jokaisen työpäivän jälkeen löytyi entistä parempi syy siirtää kuntoilun pariin palaamista.

Nyt alkaneella viikolla viretila on jälleen noussut ja kävinpä maanantain kunniaksi kunnon pyörälenkilläkin. Samaan syssyyn päätin aloittaa pienen testin, sillä kuulin ystävältäni "soppakuurista".

Kuulin, että kaalikeittoa popsimalla (jopa lääkärin määräyksestä) voidaan saada hyviä tuloksia kropan kuntouttamiseen. Näinpä kävin kaupassa ja ostin tarvikkeet siihen, että loppuviikko sujuu ainoastaan keittoja popsimalla. Maanantaina oli kanakeittoa, tänään tiistaina kalakeittoa ja huomenna sitten jotain muuta, mutta soppaa kuitenkin.

Soppaani maustoin kasvisliemikuutiolla, sekaan heitin porkkanaa, perunaa, purjoa ja kanaa. Maistuvaa, mutta pakko myöntää, että lautasellisen jälkeen vatsa huutaa lisää. Söin soppaa maanantaina kahdesti ja illalla popsin iltapalaksi omenaa. Ehkä hieman jäi nälkä, mutta eipä ollut ainakaan ähky nukkumaan mentäessä...

Tänä aamuna (21.4.) paino oli 119,2 kiloa. Siitä lähdetään nyt laskemaan, mihin soppakuuri pystyy. Tällaisenkin dieetin kanssa pitää olla tarkkana, mutta tieteen nimissä kokeilen, sopisiko tällainen toimittajan PYSYVÄÄN painonpudotukseen.

Jyri Kivimäki, Toimittaja kuntoon