Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheilustudio
  • Cortina d'Ampezzo, naisten syöksylasku

FC Inter voitti ihmeellisen ottelun

Ei jalkapallo-ottelu voi oikeastaan ihmeellisemmäksi mennä kuin mitä nähtiin Turussa. FC Inter johti Veikkausliigan ottelua vielä, kun pelikello osoitti aikaa 89.57. MYPA tuli ja tasoitti. Peli ei päättynyt kuitenkaan tasan, vaan ajassa 93.50 kotijoukkue tempaisi vielä kerran ja voitti 2-1.

urheilu

Ennakkoasetelma

Varsinkin peräpäästään uudistunut kotijoukkue Inter lähti otteluun niskassaan kahden maalin tappio IFK Mariehamnista maanantain avauksessa. Kaiketi ukkoja on sairastuvalla ihan tarpeeksi ja Ville Nikkarille laitapakkina nostettu punainen kortti tiesi sitä, että mies on pelikiellossa kaksi ottelua.

MYPA ei voinut pelata sunnuntaina avaustaan kotikentän kunnottomuuden vuoksi. Yksi etu sillä oli Interiin nähden: porukka oli täysin terveenä ja sai näin täyden miehityksen kentälle. Kamppailu mestari vastaan viime kauden viides oli valmis pelattavaksi.

Ratkaisu

Urheilu on joskus ihmeellistä. MYPA painoi alussa. Sitten ote katosi ja lopussa se tuli ja kävi hullun laille vastustajansa kimppuun.

Interissä toista kauttaan pelaava keskikenttänuorukainen, 18-vuotias Joni Kauko teki uransa ensimmäisen maalin täysin vapaasta paikasta rauhallisesti sisäterällä oikeaan yläkulmaan. Silloin oli pelattu vain yhdeksän minuuttia.

Olipa miehellä toinenkin mahdollisuus 37 minuutin kohdalla. Nahkakuula pamahti yläristikkoon ja MYPA säästyi kahden maalin tappioasemasta.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet käyttivät hyväkseen kaikki kolme vaihtoa, eikä maaleja herunut, kunnes...

Varsinainen peliaika oli juuri muutaman sekunnin kuluttua umpeutumassa, kun MYPA:n Ilari Äijälä höynäytti Interin peräpään ja tasoitti pelin 1-1:een. Kaikki näytti siltä, että hommasta tulee pistejako.

Eikä mitä! Interin hollantilaiskärki Guillano Grot lähetti pallon kohti vieraiden maalia. Veto muutti suuntaansa ja verkko pullisteli vasemmassa takanurkassa. Inter voitti 2-1. Maali oli Grotin ensimmäinen Inter-paidassa. Viime vuoden kymmenen ottelua menivät nollatoleranssin tahdissa.

Kommentit

- Eikä se oikeastaan Grotin maali nytkään ollut. Sampsa Timoskan jalasta se suuntaansa muutti. Näin hän kertoi itsekin, manaili MYPA-valmentaja Janne "Jose" Lindberg.

- Ensimmäisen puoliajan sekä pallollinen että palloton pelaamisemme ei ollut tarpeeksi aktiivista. Toisella puoliajalla jätkät panivat itsensä terävämmin likoon. Meillä oli tarpeeksi keskityspaikkoja, mutta urheilu on tällaista. Mielestäni me olisimme ansainneet enemmän. Pahoittelen poikien puolesta, mutta urheilu ei ole joskus oikeudenmukaista, lisäili Lindberg.

Ratkaisun tehneen Grotin pelaaminen varmistui vasta viime hetkillä. Maanantaina mies sai antaa tilaa Sami Sanevuorelle 30 minuutin pelin jälkeen.

- En uskonut, että me teemme vielä toisen maalin. Mutta mies on tulossa, iloitsi Interin Jos Dragtsma maanmiehensä tekemisistä.

Interin leirissä puhe kääntyi myös "lasaretin" puoleen.

- Timo Furuholm on vielä ainakin kuusi viikkoa ja Aristides Pertot takareisivammaisena kaksi viikkoa sivussa, laskeskeli valmentaja itse ja oli mielissään avausmaalin tekijästä.

- Joni Kauko sai todella hyvän aloituksen kotona.

Muuta

Interin voitto oli joukkueelle henkisesti varsin tärkeä. Vasta pari-kolme viikkoa sitten lopullisesti kasaan saatu porukka ei pystynyt siihen mitä viime vuoden jengi. Se pelasi lähes parikymmentä matsia sarjan alussa tappioitta.

Eikä MYPA:n itseään hävetä tarvitse. Kymenlaaksossa täytyy vain nikkaroida herätyskello huomattavasti aikaisemmin pirisemään. Nyt herääminen viimeisen kymmenminuuttisen ajaksi ei riittänyt. Vaikka kyllä se nippa nappa lähellä oli!

Lähteet: YLE, Jouko Färd, Turku

Suosittelemme

Tuoreimmat