1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mentshov nousi Giron johtoon

Italian ympäriajon raskas 60,6 kilometrin aika-ajoetappi toi muutoksia kokonaiskilpailun kärkeen ja teki jännittävän kilpailun yhä mielenkiintoisemmaksi. Mäkiselle ja kiharaiselle reitille johtajan roosapaidassa startannut italialainen Danilo Di Luca ei pysynyt päivän nopeimpien tempoajajien tahdissa.

Vahva venäläinen Denis Mentshov polki etapin voittoon ja nousi samalla kokonaiskilpailun johtoon. Di Luca hävisi voittajalle minuutin ja 54 sekuntia ja putosi kokonaiskilpailussa Mentshovin taakse. Mentshovilla on 34 sekunnin johto.

Yksi päivän voittajasuosikeista oli Astana-tallin amerikkalainen Levi Leipheimer. Hän ajoikin hyvin ja oli päivän kakkonen vain 20 sekuntia venäläisen voittajan takana.

Kjell Carlströmin Liquigas-joukkueen kapteenit Franco Pellizotti ja Ivan Basso ajoivat hyvin, joskaan eivät olleet aivan kärjessä. Pellizotti oli viides (+1.27) ja Basso 11:s (+ 2.17). Liquigasilla on nyt kokonaiskilpailussa hyvät asetelmat, kun sillä on kaksi ajajaa kokonaiskilpailun seitsemän parhaan joukossa. Pellizotti on neljäntenä kahden minuutin päässä ja Basso seitsemäntenä kolmen minuutin päässä roosapaidasta.

Kjell Carlström ajoi hänelle merkityksettömän etapin itseään säästellen häviten 10 minuuttia ja 40 sekuntia voittajalle. Carlströmin mielessä oli tulevat päivät, jolloin hänen apuaan tulevat tarvitsemaan niin Pellizotti kuin Bassokin.

Seuraavaksi ajetaan Toscanan lomakaupungista Lido di Camaioresta Firenzeen 176 kilometrin etappi. Parin pienehkön nousun etappi kulkee Kjell Carlströmille tuttuja teitä, kun se menee aivan hänen kotiseutunsa tuntumasta. Etappi päättynee jälleen kirimiesten näytökseen.