Suora

  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Deltat uusi joukkuevoimistelun maailmanmestaruuden

Joukkuevoimistelun MM-kisat 2009 Moskovassa huipentuivat lauantaina finaaliin. Olarin Voimistelijoiden Deltat nappasi upeasti MM-kultaa ja uusi näin maailmanmestaruutensa. Suomen toinen edustusjoukkue, Olarin Voimistelijoiden Ampeerit sijoittui viidenneksi.

urheilu

Olarin Voimistelijoiden Deltat on voittanut maailmanmestaruuden Moskovassa pidettävissä joukkuevoimistelun MM-kisoissa. Deltat (yhteispistein 37,10) jätti Venäjän Oscar-joukkueen (36,60) toiselle sijalle. Kolmanneksi sijoittui Venäjän Madonna (35,10) ja neljänneksi Bulgarian National Team Bulgaria (34,85). Toisena joukkueena Suomea finaalissa edustanut Olarin Voimistelijoiden Ampeerit sijoittuivat viidenneksi yhteispistein 34,70.

- Deltat onnistui täydellisesti finaalipäivän suorituksessa. Fiilis ja tunnelma olivat mahtavat ja virheitä ei tullut. Kauden paras suoritus tuli juuri oikeaan aikaan. Oscar aloitti kisan ja veti heti alkuun todella kovat pisteet, joten jännitykseltä ei säästytty, maajoukkueen päävalmentaja Veera Kuparinen kertoi tunnelmista heti kisan päätyttyä.

Deltojen valmentaja Anneli Laine-Näätänen kehui joukkueensa suoritusta ”nappisuoritukseksi” sekä veljensä Antton Laineen tekemää koreografiaa upeaksi.

- Koreografia varmasti takasi meille sen pienen tärkeän kaulan, mutta tytöt tekivät vaikeassa ohjelmassa teknisesti upeaa työtä ja toivat koreografian esiin. Sanoin joukkueelle ennen kisaa, että näyttäkää mistä suomalaisnaiset on tehty. Joukkue otti rohkeasti haasteen vastaan ja jokainen tyttö teki sen mitä oli sovittu, Laine-Näätänen hehkui onnea.Ampeerien valmentaja Liisa Lappalainen oli puolestaan hieman pettynyt kisan jälkeen oman joukkueensa suoritukseen, mutta uskoi tunnelman vielä vaihtuvan hyväksi.

- Tavoitteesta jäätiin niukasti ja se on harmi. Meillä oli kuitenkin virheitä, joten ne näkyivät pisteissä. Tasapainovirheitä tuli ohjelman lopussa eikä kokonaisuus ollut eheä, arvioi Lappalainen kisan jälkeen.

Suomea edusti MM-kisoissa kaiken kaikkiaan kolme joukkuetta. Deltojen ja Ampeerien lisäksi Moskovassa kisasi myös Vantaan Voimisteluseuran Tiklit. Perjantain alkukilpailussa Suomen joukkuevoimistelun maajoukkue tekikin historiaa nappaamalla Suomelle parhaimman menestyksen kautta aikojen MM-kisoissa. Kaikki kolme joukkuetta sijoittuivat kuuden parhaan joukkoon. Niin sanotun maakiintiön vuoksi kuitenkin vain kaksi joukkuetta per maa sai osallistua finaaliin. Siksi kuudenneksi alkukilpailussa sijoittunut Tiklit putosi lauantain finaalista.

MM-kilpailuissa nähtiin tänä vuonna kaiken kaikkiaan 26 joukkuetta 12 eri maasta. Ensi vuoden MM-kisat pidetään Bulgariassa. Suomella on lajista nyt seitsemän MM-kultamitalia. Jyväskyläläinen Campuksen Koonto voitti lajin ensimmäiset MM-kilpailut vuonna 2000. Olarin Voimistelijoiden joukkueilla on peräti kuusi MM-kultaa, Deltoille MM-kulta oli toinen.

Vuoden 2009 maailmanmestarit ovat Venla Haverinen, Ida Henritius, Elina Ikonen, Anni Lehtonen, Eeva-Leena Niemelä, Outi Saari, Iida Taari, Mila Tanttu ja Johanna Vikkula. Joukkuetta valmentaa Anneli Laine-Näätänen apunaan Inka Saini sekä koreografi Antton Laine.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat