1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

David Haye haastaa Klitshkojen sijasta Valujevin

Nyrkkeilyn raskaaseen sarjaan siirtynyt entinen raskaan keskisarjan maailmanmestari britti David Haye on sopinut ottelevansa seuraavaksi venäläisjätti Nikolai Valujevia vastaan tämän WBA-tittelistä. Ottelu on tarkoitus käydä joulukuussa Saksassa.

28-vuotias lontoolainen on lyhyen ajan sisällä perunut jo kaksi kohtaamista raskasta sarjaa hallitsevia Klitshkon veljeksiä vastaan.

Hänen oli tarkoitus otella WBC:n mestaria, ja vanhempaa Klitshkoa, Vitalia vastaan 12.9. Frankfurtissa, mutta sopimus Valujevin Sauerland-tallin kanssa romutti nuo suunnitelmat.

Kesäkuussa Haye perui kohtaamisen IBF:n ja WBO:n tittelivöitä hallussaan pitävän Vladimirin kanssa vain kaksi viikkoa ennen ottelua selkävammaan vedoten.

Kaikkien aikojen suurikokoisinta ammattinyrkkeilyn maailmanmestaria Valujevia (213 cm, 145 kg) ei koskaan ole tyrmätty 16-vuotisen ammattilaisuran aikana. Suuresta suustaan tunnettu Haye aikoo luonnollisesti katkaista tuon putken.

- Valujev on iso, ruma, hikinen ja karvainen mies itäblokista. En malta odottaa hänen kohtaamistaan, sillä aion tuolloin osoittaa, ettei koolla ole väliä. Tulen olemaan ensimmäinen, joka tyrmää Valujevin, Haye mahtaili.

Valujev nimettiin kesällä WBA:n mestariksi ottelematta tittelista. Valujevin ja vyön haltijan uzbekistanilaisen Ruslan Tshagajevin oli määrä astua kehään toukokuun lopussa Helsingin Areenalla, mutta Suomen nyrkkeilyliitto ei sallinut ottelun tapahtuvan Tshagajevin B-hepatiitin takia.

Tshagajev asettui sen sijaan Hayen korvaajaksi Vladimir Klitshkoa vastaan, mutta joutui luovuttamaan 9. erän jälkeen.