Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari

Raimo Aaltonen ratsasti historiallisen voiton

Raimo Aaltonen ratsasti kolmanteen peräkkäiseen esteratsastuksen Suomen mestaruuteen, ja vieläpä samalla hevosella. Eafons Polyfinolla viikonlopun kolmannen osakilpailun jälkeen ykköseksi noussut Aaltonen voitti nyt kahdeksannen kultamitalinsa.

urheilu

Toisen osakilpailun jälkeen Aaltonen oli toisella sijalla, mutta kokemus oli taas valttia ja Mirella Kogelnig ja Utopie jäivät hopealle.

- En oikeastaan odottanut voittavani mestaruutta tänä vuonna, sillä meillä ei ole ollut kovin hyvä kausi. Uskoin että Jenny Kainulainen, Sandra Burmeister ja tietysti Mirella Kogelnig jakaisivat mitalit keskenään. Mutta Eafons Polyfino vain paransi kaiken aikaa täällä ja hyppäsi nyt viimeisenä päivänä aivan super, kehui Aaltonen ratsuaan.

Yhden pudotuksen uusinnassa ottanut Aaltonen otti virheen omalle tililleen.

- Toisen kierroksen pudotus oli omaa syytäni, en ollut pitänyt hevosta riittävän hereillä kierrosten välillä. Onneksi kuitenkin viimeinen este pysyi kannattimillaan, senhän moni oli pudottanut.

Aaltonen kirjoitti suomalaista esteratsastuksen historiaa voittamalla kolmannen perättäisen kultamitalinsa, ja vielä samalla hevosella Eafons Polyfino. Kolmeen perättäiseen mestaruuteen on häntä ennen yltänyt ainoastaan eversti Mauno Roiha 1940-luvulla.

Toiseksi kokonaistuloksissa tuli Mirella Kogelnig, joka iloitsi hopeastaan, vaikka olikin ennen viimeistä päivää johtoasemissa.

- Tein kaksi ratsastusvirhettä, yhden kummallakin kierroksella, ja ne maksoivat pudotuksen verran. Hevoseni hyppäsi loistavasti, mutta itse ratsastin vähän löysästi ja annoin hevoseni mennä omia menojaan. Toisella kierroksella olisi pitänyt ratsastaa loppuun saakka, eikä ottaa viimeistä estettä alas, Kogelnig totesi.

Kolmanneksi SM-esteillä nousi Marina Ehrnrooth/ Orchidee, joka ratsasti hienon kolmannen osakilpailun ja sijoittui toiseksi kahdeksalla virhepisteellä.

Kokonaistulokset, esteratsastuksen SM-kisat, Maarianhamina1) Raimo Aaltonen / Eafons Polyfino 9.93 virhepistettä2) Mirella Kogelnig / Utopie 11.143) Marina Ehrnrooth / Orchidee XI 23.024) Maria Heikkilä / Caricia 23.445) Janna Huhtanen / Sultana D 25.32

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat