Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: Tiikerit - Hurrikaani
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Närbild
  • Urheiluruutu

Vueltassa ei ratkaisuja vielä Sierra Nevadassa

Nousu 2380 metriin Sierra Nevadan päälle 179,3 kilometrin etapin päätteeksi erotteli jälleen Espanjan ympäriajon vahvat mäkiajajat omaan kastiinsa. Kokonaiskilpailun kärkimiehet kävivät nousussa oman henkien taistelunsa, mutta mitään ratkaisevaa ei kuitenkaan tapahtunut.

urheilu

Sellaiseksi tosin voi luokitella kokonaiskilpailun kakkosena olleen australialaisen Cadel Evansin kokema epäonni. Hänen pyöränsä takarengas tyhjeni nousussa ja häntä huoltamaan tulleen järjestäjien neutraalihuollon ja Evansin yhteistyö ei toiminut ja hän menetti runsaasti aikaa.

Loppujen lopuksi hän joutui odottamaan oman joukkueensa huoltoa, jolloin hän sai kokonaan uuden pyörän. Evans putosi kärkimiesten ryhmästä ja oli mahdottoman paikan edessä. Hän jäi kärkimiesten ryhmästä minuutin ja kahdeksan sekuntia ja putosi kokonaiskilpailun kakkospaikalta neljänneksi.

Etapin voittoon polki hyvällä ajolla kokonaiskilpailun kannalta vaaraton mies, ranskalainen David Moncoutié. Hän oli isossa irtiottoryhmässä ja muiden hyytyessä hän jatkoi Sierra Nevadan päälle komeaan voittoon. Ranskalainen nousi kokonaiskilpailun 32. sijalta 16:nneksi.

Kjell Carlströmin Liquigas -joukkue oli tehnyt etapille tarkan taktiikan. Ensimmäistä kertaa tämänvuotisen Vueltan aikana nähtiin kaksi Liquigasin ajajaa irtiotossa. Heidän tehtävänään oli päästä mahdollisimman kauaksi ja auttaa kapteeniaan Ivan Bassoa, kun tämä saavuttaa irtiottoryhmän. Muiden tehtävänä oli varmistaa Bassolle hyvät asemat, kun loppunousu alkaa. Taktiikka toimi oivallisesti.

- Omalta osaltamme kaikki toimi niin kuin oli suunniteltu. Valitettavasti vain Valverde ja Gesink olivat tänäänkin vahvoja. He eivät vielä tänään taipuneet, mutta huomenna on uusi mahdollisuus. Kova päivä kaiken kaikkiaan, tuumi Kjell Carlström.

Carlström teki tehtävänsä, oli vetohommissa mäen alkuun ja jättäytyi sitten rauhallisempaan ryhmään. Hän tuli maaliin 28 minuuttia voittajan perässä ja oli etapin 77:s.

Kokonaiskilpailussa Espanjan Valverdella on 27 sekunnin johto toisena olevaan Hollannin Robert Gesinkiin. Basso on nyt kolmantena minuutin ja kaksi sekuntia perässä espanjalaista.

Seuraava 175 kilometrin etappi Granadasta La Panderan päälle on jälleen raateleva. Loppunousu tulee oleman mielenkiintoista seurattavaa.

Lähde: TWD-Länkenin tiedotus

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat