Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Urheiluruutu

Talviolympialaisten isännöintiin ei kiinnostusta

Vain kolme hakijaa ilmoittautui alustavassa haussa kiinnostuneiksi vuoden 2018 talviolympialaisten järjestämisestä. Kaksi Euroopan maata ja yksi maa Aasiasta on mukana hakuprosessin tässä vaiheessa.

urheilu

Euroopasta hakijoita ovat München Saksassa ja Annecy Ranskassa. Aasian puolelta mukana on Etelä-Korean kaupunki Pyeongchang. Viime hetkillä hakijoiden määrä väheni, kun Kiina veti keskiviikkona hakemuksensa pois.

Ensi kesänä Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) päättää, mitkä kaupungit hyväksytään varsinaisiksi hakijakandidaateiksi. KOK valitsee 2018 isäntäkaupungin vasta kesällä 2011.

Tämän hetkinen hakijamäärä on vähäisin sitten vuoden 1981, jolloin kolme kaupunkia kisasi vuoden 1988 kisajärjestelyistä. Tuolloin kisat myönnettiin Kanadan Calgarylle. Vielä vuoden 2010 kisoja haki kahdeksan maata, ja 2014 kisojakin seitsemän. Ensi talven kisat järjestää Vancouver, 2014 talviolympialaisten pitopaikka on Sotshi Venäjällä.

KOK ei osoittanut huolestumisen merkkejä kandidaattien vähyyden vuoksi.

- Näinä haastavina aikoina on helpottavaa huomata, että vain kaupungit, jotka ovat varmoja siitä, että hakemusten korkea taso täyttyy, osallistuvat kisaan, KOK ilmoitti lausunnossaan.

München on isännöinyt vuoden 1972 kesäkisoja. Kisat saadessaan kaupungista tulisi ensimmäinen paikka, jossa on järjestetty sekä kesä- että talviolympialaiset. Münchenin hakemuksessa osa lajeista käytäisiin tosin Garmisch-Partenkirchenin maisemissa, jossa järjestettiin talvikisat vuonna 1936.

Lähteet: YLE - AP

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat