Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Kiveen hakatut - suomalaisten urheilusankarien elämäntarinoita

Tuore urheilukirja Kiveen hakatut - urheilusankaruuden jäljillä valottaa taustoja suomalaisen urheiluhistorian sankareista, jotka ovat jo poistuneet keskuudestamme. Kirjan ovat koonneet YLE Urheilun toimittajat Arto Teronen ja Jouko Vuolle.

urheilu

Kiveen hakatut -kirja perustuu radion samannimiseen ohjelmasarjaan, jossa Teronen ja Vuolle muistelivat entisten urheilusankareiden elämänvaiheita heidän hautakiviensä äärellä.

Jaksoja on tehty radiolle kaikkiaan 40, joista 20 on siirretty uuden kirjan kansien väliin. Kirjaan valittujen urheilijoiden taustoihin pureudutaan vielä syvällisemmin kuin radion tarinoissa, materiaalia on täydennetty lisähaastatteluilla.

Kolmen vuoden aikana syntyneissä tarinoissa pohditaan elämäntaipaleita, joista löytyy onnistumisia niin urheilussa kuin siviilielämässäkin, mutta myös traagisia elämänkohtaloita.

Osalle urheilu-uran jälkeinen elämä on osoittautunut hankalaksi, osalle matkan pää taas tuli kesken menestyvän uran. Haudalta näkökulma elämään on aivan omanlaisensa.

- Kun olen ollut 40 vuotta toimittajana, niin silti vieläkin pystyy oppimaan uutta ja paljon. Olen saanut huomata, että olen tuntenut käsiteltyjä urheilijoita varsin pinnallisesti, kirjaa tehtäessä on selvinnyt upeita ja myös traagisia puolia siitä, mihin urheilun sankaruus saattaa johtaa, Arto Teronen kommentoi.

- Täytyy kuitenkin muistaa, että kaikki tähän kirjaan kootut 20 tarinaa ovat tulkintoja urheilusankaruuden vaikutuksesta ihmisten elämään. Toisenlaisiakin käsityksiä saattaa olla, Teronen muistuttaa.

(siirryt toiseen palveluun)Tutustu Kiveen hakatut -radiosarjaan (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat