Urheiluagenteilla lupa kysyä!

Kohta se alkaa, nimittäin YLE Urheilun uusi nettiohjelma Urheiluagentit. Varaa paikkasi eturivistä, kiinnitä turvavyö ja nauti kyydistä!

Urheiluagentit on YLE Urheilun uusi, pääasiassa verkkosivuilla ilmestyvä nettiohjelma. Count down on loppusuoralla, ja ensimmäinen osa ilmestyy ensi viikonloppuna.

Millaisesta ohjelmasta on kysymys, sisältötuottaja Marko Krapu?

- Alkuvaiheessa ohjelmassa on kaksi osiota: Lupa kysyä ja Agentti testaa.

- Lupa kysyä (Licence to ask) -osiossa haastatellaan ajankohtaista huippu-urheilijaa tai urheilupiireistä tuttua henkilöä. Kysymme rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta myös hienotunteisesti. Etsimme sanoja ja tapoja, joilla voisimme kuvata haastateltavan ja hänen lajinsa välistä suhdetta.

- Haastattelut poikkeavat oleellisesti tulosurheilun yhteydessä nähdyistä haastatteluista. Emme hae kohuotsikoita, mutta emme myöskään epäröi käsitellä arkoja aiheita.

- Agentti-teema näkyy haastatteluissa lähinnä tyylikkäillä näkökulmilla ja persoonallisella lähestymistavalla. Agenttimaisuus ei siis tarkoita tässä yhteydessä mitään salamyhkäistä, vaan pikemminkin jotain salaperäisen kiehtovaa.

- Ensimmäinen haastateltava on Kalle Palander, jonka Urheiluagenteille antama pitkä haastattelu saattaa jäädä hänen urheilu-uransa viimeiseksi. Kalle itse oli haastattelusta innoissaan ja totesi sen jälkeen: ”Helvetin hieno haastattelu. En ole ikinä tehnyt näin hienoa! Mä en ole tollaista kamaa vetänyt koskaan ulos missään!”

Mitä tapahtuu Agentti testaa -jutuissa?

- Agentti panee itsensä likoon ja kokeilee vaarallisia, eksoottisia, harvinaisia tai muuten vain mielenkiintoisia lajeja.

- Ensimmäisessä osassa näemme mitä tapahtuu, kun Teemu Niikko pukee märkäpuvun ylleen ja hyppää aaltopurjelauta kainalossaan Perämeren hyiseen syleilyyn. Jatkossa kokeilemme myös mm. cheerleadingia, parkouria ja rugbyä.

Ketkä tekevät Urheiluagentteja?

- Niikon ja minun lisäkseni agenttina häärii Kristiina Kekäläinen. Ohjelman visuaalinen ilme on Anssi Nybergin kädenjälkeä. Kuvauksesta ja leikkauksesta päävastuun kantavat YLEn rautaiset ammattilaiset. Agentti testaa -osioissa hyödynnämme myös harrastajien itse kuvaamia videoita.

Miksi Urheiluagentteja pitäisi katsoa?

- Urheiluagentit on tyystin erilainen ohjelma, jota tehdään paitsi pilke silmäkulmassa myös kunnianhimoisesti. Nettiohjelman etu on siinä, että sen voi katsoa milloin vain.

- Uusi osa ilmestyy kahden viikon välein. Ohjelman parhaita paloja näytetään myös TV2:n Urheilulauantai- ja Urheilusunnuntai-ohjelmissa talvikauden aikana.